18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Το Volvo P1800 Cyan GT πλησιάζει επικίνδυνα στην τελειότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αυθεντικό Volvo P1800 παρουσιάστηκε το 1961 και δεν άργησε να καταξιωθεί ως ένα κλασικό αυτοκίνητο με απαράμιλλο στιλ και διαχρονική γοητεία. Το 2020 όμως, η Volvo και πιο συγκεκριμένα η Cyan Racing αποφάσισαν ότι έφτασε η ώρα για την αναβάθμιση του κλασικού. Τα restomods είναι πιο δημοφιλή από ποτέ και το Volvo P1800 εμφανίζει… προοπτικές. Το design είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικό ενώ με τις απαραίτητες ενέσεις τεχνολογίας σε κάθε πιθανό και απίθανο τομέα, το τελικό αποτέλεσμα ήταν απλά εντυπωσιακό. Το Volvo P1800 Cyan ήταν ένα πάρα πολύ ειδικό, πάρα πολύ exclusive, πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ακριβό καθώς κόστιζε πριν από 4 χρόνια 700.000 δολάρια!

Η σουηδική εταιρία επέστρεψε στο συγκεκριμένο concept όμως για δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και αυτό είναι το Volvo P1800 Cyan GT. Δεν έχει να κάνει τόσο με το να κάνει το καλό, καλύτερο αλλά με το να προσφέρει μία διαφορετική εκδοχή της τελειότητας καθώς το “GT” είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ίδιο με το restomod στο οποίο βασίζεται αλλά είναι αρκετά πιο… φιλικό. Όχι στο πορτοφόλι του ιδιοκτήτη φυσικά, αλλά στην χρήση ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δεν θα πρέπει να περιμένεις κάποια δραματική αλλαγή.

Καταρχάς, τα βασικά εξαρτήματα έχουν παραμείνει ίδια και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται βεβαίως ο εντυπωσιακός δίλιτρος, turbo βενζινοκινητήρας που αποδίδει μεταξύ 350 και 420 ίππους. Όπως συμπεριλαμβάνεται και το εξαιρετικό 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο της Hollinger. Οι μηχανικοί της σουηδικής εταιρίας δούλεψαν πάρα πολύ όμως στη νέα, ρυθμιζόμενη ανάρτηση ώστε να κάνουν το ούτως ή άλλως σκληροπυρηνικό P1800 Cyan GT, λίγο πιο… μαλακό και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στην απόσβεση των κραδασμών αλλά και στις αντιδράσεις του υπέροχου coupe. Στην γενικότερη συμπεριφορά του. Όσο “μαλακό” μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο σαν την δημιουργία της Cyan Racing τέλος πάντων, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πανάλαφρο όχημα με βάρος που δεν υπερβαίνει τα 1.000 κιλά χάρη στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, ένα ειδικό roll cage κατασκευασμένο από τιτάνιο και πραγματικά ελάχιστη ηχομόνωση.

Το απίστευτα αισθησιακό Volvo P1800 Cyan GT που βλέπεις στις φωτογραφίες ενδεχομένως να έχει ήδη παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη του και το ίδιο μάλλον θα έχει συμβεί και στο δεύτερο που κατασκευάστηκε. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε ούτε πόσα θα κατασκευάσει η εταιρία, ούτε πόσο κοστίζει το καθένα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα είναι αναμφίβολα πανάκριβο, ότι κάθε ένα απαιτεί 12 με 15 μήνες για την ολοκλήρωση του και ότι όσο και να θέλουμε ένα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε καν να το δούμε στον δρόμο, πόσο μάλλον να το αγοράσουμε…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό