16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Mercedes-Benz GLE & GLE Coupe – Ολική ανανέωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Πιστή στο πρόγραμμα ανανέωσης της γκάμας της, η Mercedes-Benz παρουσίασε τις GLE και GLE Coupe facelift φρεσκάροντας τόσο το αμάξωμα όσο και την καμπίνα και αναβαθμίζοντας τόσο τον εξοπλισμό όσο και την τεχνολογία των δύο μοντέλων που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους τον Οκτώβριο του 2018. Από τότε, η Land Rover παρουσίασε το ολοκαίνουριο Range Rover Sport, η Alfa Romeo και η Maserati φρέσκαραν τις Stelvio και Levante αντίστοιχα ενώ περιμένουμε τα facelift των Audi Q7 και BMW X5, οπότε το timing της Mercedes είναι εξαιρετικό ώστε οι GLE και GLE Coupe να παραμείνουν ανταγωνιστικές για μερικά χρόνια ακόμα. Πώς θα το κάνουν αυτό;

Καταρχάς, όπως οφείλει να περιλαμβάνει οποιοδήποτε facelift που σέβεται τον εαυτό του, το facelift των GLE και GLE Coupe φρεσκάρει την εμφάνιση των δύο μοντέλων με νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα γρίλια και διαφορετικά γραφικά στα standard πλέον, LED High-Performance φωτιστικά σώματα (προαιρετικά διαθέσιμα Multibeam LED). Standard γίνεται στην GLE Coupe και το AMG Line πακέτο που χαρίζει πιο σπορ χαρακτηριστικά στο μεγάλο crossover ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι απαραίτητες προσθήκες στα χρώματα (Sodalite Blue Metallic και Manufaktur Alpine Grey Solid) και στα σχέδια των ζαντών ελαφρού κράματος 19 και 20 ιντσών, καθώς και 21 ιντσών για το πακέτο AMG Line.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η τελευταία εκδοχή του τιμονιού της Mercedes, με τις επιφάνειες αφής στις οριζόντιες ακτίνες όπως και η δεύτερη γενιά του MBUX συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που κάνει τις GLE και GLE Coupe πιο ψηφιακές και πιο ευφυείς. Οι διαστάσεις των δύο οθονών έχουν παραμείνει ίδιες, στις 12.3 ίντσες αλλά ο τρόπος προβολής των πληροφοριών έχει γίνει πιο δομημένος και ξεκάθαρος, το σύστημα ενσωματώνει τον αναβαθμισμένο ψηφιακό βοηθό “Hey Mercedes” και υπάρχει πλέον η δυνατότητα περαιτέρω, over-the-air αναβαθμίσεων. Ως το κερασάκι σε μία ούτως ή άλλως εντυπωσιακή τούρτα, αξίζει να αναφέρουμε τους νέους, χρωμιωμένους αεραγωγούς που δίνουν μία ακόμα νότα πολυτέλειας στην καμπίνα, τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει η γερμανική μάρκα αλλά και το σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα Energizing Air Control που γίνεται για πρώτη φορά διαθέσιμο, έστω και προαιρετικά, στα δύο μοντέλα.

Για το τέλος αφήσαμε τα μηχανικά των GLE και GLE Coupe. Η Mercedes-Benz συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και τα δύο αυτά μοντέλα είναι πλέον διαθέσιμα αποκλειστικά με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά κινητήρα σύνολα. Στην Ευρώπη συγκεκριμένα, θα λανσαριστεί σε τρεις ήπια υβριδικές εκδόσεις (GLE 450, GLE 300d και GLE 450d) και δύο plug-in (GLE 400e και GLE 350de), με τις τελευταίες να έχουν αναβαθμιστεί με την τέταρτη γενιά του συστήματος που διαθέτει πλέον έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 440 Nm ροπής και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 109 χιλιόμετρα. Όλες οι GLE και GLE Coupe, εξοπλίζονται δε με το 4Matic σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας.

Όποιος αναζητά κάτι παραπάνω τόσο σε σπορ εμφάνιση, όσο και σε επιδόσεις, υπάρχουν ακόμα οι AMG εκδόσεις και πιο συγκεκριμένα η GLE 53 4Matic+ με τον 3-λιτρο, εξακύλινδρο εν σειρά, ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα των 435 ίππων και η GLE 63 4Matic+ με τον θηριώδη twin-turbo V8 των 612 ίππων. Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι οι ανανεωμένες Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe θα φτάσουν στις εκθέσεις της εταιρίας τον Ιούλιο του έτους που διανύουμε με τιμές που θα ανακοινωθούν πλησιέστερα στο λανσάρισμα τους στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό