22 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Mercedes-Benz B-Class facelift. Με νέο πρόσωπο και νέα τεχνολογία.

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά την γενικότερη συρρίκνωση της κατηγορίας των minivans η Mercedes-Benz παραμένει πιστή σε αυτήν παρουσιάζοντας την ανανεωμένη B-Class. Τέσσερα χρόνια από την πρεμιέρα της 3ης γενιάς, τον Οκτώβριο του 2018, η γερμανική εταιρία φρεσκάρει την B-Class με μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, περισσότερο εξοπλισμό και νέα τεχνολογία, αντικατοπτρίζοντας τις αναβαθμίσεις που έκανε ταυτόχρονα και στη νέα A-Class.

Εμφανισιακά λοιπόν, δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά. Οι τροποποιήσεις είναι διακριτικές αλλά χαρίζουν μία νέα αύρα στο γερμανικό MPV με τη νέα γρίλια, τον σπορ προφυλακτήρα και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (προαιρετικά διαθέσιμα και με LED τεχνολογία) στο εμπρός μέρος και τα νέα, LED σε όλες τις εκδόσεις, φανάρια σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά spoilers στα πλαϊνά του παραθύρου πίσω. Η B-Class είναι διαθέσιμη σε 10 διαφορετικά χρώματα και με τέσσερα επιπλέον σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος που φτάνουν έως και τις 19 ίντσες σε διάμετρο. Το εσωτερικό από την άλλη ακροβατεί  τεχνηέντως ανάμεσα στο πρακτικό, το σπορ, το ευρύχωρο και το πολυτελές. Στην βασική έκδοση βρίσκουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων σε οθόνη 7.0 ιντσών και μία οθόνη 10.25 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης (προαιρετικά προσφέρεται και ο συνδυασμός με δύο οθόνες 10.25 ιντσών), τους κλασικούς αεραγωγούς σε σχήμα και design τουρμπίνας και το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος. Όπως πάντα, τα διάφορα χρώματα και υλικά επιτρέπουν έναν υψηλό βαθμό εξατομίκευσης ενώ η Mercedes-Benz προχώρησε σε απλοποίηση των διαθέσιμων πακέτων εξοπλισμού και ταυτόχρονα στην ομαδοποίηση δημοφιλών στοιχείων εξοπλισμού σε νέα πακέτα ώστε να κάνει την επιλογή του οδηγού ευκολότερη. Αναβαθμισμένο είναι και το MBUX σύστημα που ενσωματώνει πλέον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, μία επιπλέον θύρα USB-C και το ικανότερο σύστημα φωνητικών εντολών “Hey Mercedes” ενώ από τη νέα B-Class δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τελευταίας γενιάς συστήματα ασφαλείας όπως το βελτιωμένο Driver Assistance Package και το προαιρετικό Trailer Maneuvering Assist.

Όσον αφορά στα κινητήρα σύνολα, η Mercedes-Benz B-Class facelift είναι διαθέσιμη σε 4 διαφορετικές εκδόσεις βενζίνης, 3 πετρελαίου και μία plug-in υβριδική. Η τελευταία συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.33 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Nm ροπής και την δυνατότητα κίνησης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για 67-77 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία των 15.6 kWh. Στην κατηγορία των ήπια υβριδικών βενζινοκινητήρων προσφέρεται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.33 λίτρων με 136 ή 163 άλογα καθώς και ένας δίλιτρος με 190 ή 224 άλογα, με τον τελευταίο να συνδυάζεται και με το 4Matic σύστημα τετρακίνησης ενώ οι τρεις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις κινούνται όλες χάρη στον ίδιο, δίλιτρο turbodiesel με ιπποδυνάμεις 116, 150 ή 190 ίππων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό