31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Έρχονται τα βενζινάδικα στο… σπίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti Rimac, Mate Rimac, οραματίζεται ένα μέλλον για την Bugatti, όπου οι ιδιοκτήτες αυτών των πολυτελών hypercars θα μπορούσαν να έχουν τα δικά τους συνθετικά πρατήρια καυσίμων στο σπίτι τους.

Αυτή η ιδέα αποσκοπεί στην παράταση της διάρκειας ζωής του κινητήρα εσωτερικής καύσης με τη χρήση συνθετικών καυσίμων, προσφέροντας μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διάσκεψη κορυφής των Financial Times για το μέλλον του αυτοκινήτου στο Λονδίνο, ο Rimac πρότεινε ότι οι πλούσιοι ιδιοκτήτες Bugatti θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν στις κατοικίες τους «όμορφους σταθμούς καυσίμων Bugatti».

Αυτοί οι σταθμοί θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα, καθιστώντας ενδεχομένως πιο βολικό και φιλικό προς το περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους.

Η Porsche, η οποία κατέχει το 45% των μετοχών της Bugatti Rimac, πρωτοπορεί στην παραγωγή eFuels σε ένα πιλοτικό εργοστάσιο στη Χιλή από τον Δεκέμβριο του 2022.

Αυτά τα eFuels δημιουργούνται χρησιμοποιώντας νερό και διοξείδιο του άνθρακα που τροφοδοτούνται από την αιολική ενέργεια, επιτρέποντας στους κινητήρες εσωτερικής καύσης να λειτουργούν σχεδόν ουδέτερα ως προς το CO2.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, το εργοστάσιο στοχεύει να παράγει 14,5 εκατομμύρια γαλόνια eFuel ετησίως, με σχέδια για κλιμάκωση σε 145 εκατομμύρια γαλόνια μέχρι το 2027.

Αν και αυτό αποτελεί μικρό κλάσμα της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς βιώσιμες λύσεις καυσίμων.

Παρά τις εξελίξεις στα ηλεκτρικά οχήματα, οι πελάτες υψηλού επιπέδου εξακολουθούν να δείχνουν ισχυρή προτίμηση στα οχήματα εσωτερικής καύσης.

Αυτό είναι εμφανές καθώς το ηλεκτρικό Nevera της Rimac δεν έχει ακόμη εξαντληθεί, ενώ οι παραδοσιακοί κινητήρες εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να προσελκύουν εκλεκτούς αγοραστές.

Άλλες πολυτελείς μάρκες, όπως η Aston Martin, επενδύουν επίσης σε δυνατούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως ο νέος τους V-12 twin-turbo.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό