20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Maserati GT2. Ο διάδοχος της MC12

Ειδήσεις Ελλάδα

H Maserati επιστρέφει δυναμικά στις πίστες, με την ιταλική εταιρία να παρουσιάζει σήμερα την GT2 έκδοση της MC20. Αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή της “Τρίαινας” στην GT2 κατηγορία των αγώνων ταχύτητας.

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη της Maserati GT2 έγινε από τη Maserati σε συνδυασμό με το Centro Stile της ιταλικής εταιρίας, για να διασφαλιστούν τα πρότυπα αισθητικής που χαρακτηρίζουν τη μάρκα.

Υπάρχει νέο bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή, διαχύτη και εισαγωγή αέρα στην οροφή. Το μονοκόκ πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το σύστημα διεύθυνσης είναι πλήρως ηλεκτρικό, ενώ υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές μπάρες, τόσο μπροστά όσο και πίσω, με την ανάρτηση να αποτελείται από διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς.

Μηχανικά, η Maserati GT2 κληρονομεί τον εξαιρετικό V6 Nettuno κινητήρα, απόδοσης 630 ίππων από τη Maserati MC20, με τη τεχνολογία Maserati Twin Combustion (MTC). Το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων διαθέτει paddles στο τιμόνι και έναν ηλεκτρικό περιστροφικό ενεργοποιητή αλλαγής ταχυτήτων.

Η επιστροφή της Maserati στις πίστες αντιπροσωπεύει τον ιδανικό σύνδεσμο μεταξύ της νέας εποχής της μάρκας και των νικών που πέτυχε η MC12 στα GT πρωταθλήματα της FIA, από το 2004 έως το 2010.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό