18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Maserati GranCabrio Folgore – “Ανοιχτές” επιδόσεις άνευ τύψεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι οι κατασκευαστές εμπλουτίζουν διαρκώς τις οικογένειες αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τους, η κατηγορία των cabriolet μηδενικών εκπομπών ρύπων δεν προσφέρει πολλές επιλογές. Λογικό, καθώς δεν αποτελεί προτεραιότητα για κανέναν, ούτε κατασκευαστή αλλά ούτε αγοραστή, οπότε ο πληθυσμός του συγκεκριμένου… χωριού μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Maserati όμως αντιμετωπίζει την GranCabrio Folgore ως ένα “status symbol” και λίγο μετά την πρεμιέρα της θερμικής έκδοσης, παρουσιάζει στο κοινό το εντυπωσιακό convertible που χάρη στο ισχυρό κινητήριο σύνολο μηδενικών εκπομπών υπόσχεται έναν αδιαπραγμάτευτο συνδυασμό υψηλών επιδόσεων και της εμπειρίας της ανοιχτής οδήγησης.

Στην καρδιά της GranCabrio Folgore χτυπάει λοιπόν ένα κινητήριο σύνολο που αποτελείται από 3 ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά παράγουν 829 ίππους και 1.350 Nm ροπής και μία μπαταρία 92.5 kWh η οποία τους τροφοδοτεί με ενέργεια. Η μέγιστη ισχύς είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη λειτουργία “MaxBoost” με την GranCabrio Folgore να είναι ικανή για περίπου 760 ίππους υπό… φυσιολογικές συνθήκες καθώς αυτός είναι ο μέγιστος ρυθμός αποφόρτισης της μπαταρίας. Με λίγα λόγια, οι ηλεκτροκινητήρες μπορούν αλλά για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο και η μπαταρία θα πρέπει να εξελιχθεί περαιτέρω η τεχνολογία και κατά συνέπεια, η Folgore αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς από τώρα, για το facelift της.

Ακόμα κι έτσι πάντως, το ηλεκτρικό cabriolet είναι ικανό να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 290 km/h ενώ από την άλλη, αν ο οδηγός επιδείξει αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία, μπορεί να επιτύχει αυτονομία της τάξης των 419-447 χιλιομέτρων. Η φόρτιση δε, γίνεται εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος ταχυφορτιστής με ρυθμό έως 270 kW που σημαίνει ότι για την αναπλήρωση του φορτίου από το 20, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας δεν απαιτούνται περισσότερα από 18 λεπτά.

Όσον αφορά στο design, η GranCabrio Folgore διαφέρει από την θερμική αδερφή της χάρη στον αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο εμπρός προφυλακτήρα, τη νέα γρίλια και τις διαφορετικές ζάντες ελαφρού κράματος οι οποίες μπορούν να εξοπλιστούν με ελαστικά χαμηλής αντίστασης. Το highlight του μοντέλου βέβαια, είναι η αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή που είναι διαθέσιμη σε 5 χρώματα (Nero, Blue Marine, Titan Grey, Greige και Granata) και η λειτουργία της διαρκεί 14 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως τα 50 km/h. Στο εσωτερικό από την άλλη, δεν παρατηρούμε κάποια αισθητή διαφορά οπότε ο οδηγός και οι επιβάτες  απολαμβάνουν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.2 ιντσών, την οθόνη αφής 12.3 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και μία οθόνη 8.8 ιντσών όπου φιλοξενούνται οι περισσότερες ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Στον βασικό εξοπλισμό της GranCabrio Folgore ανήκει και ένα σύστημα  που κρατάει ζεστό τον αυχένα των επιβατών ώστε η απόλαυση της να μην περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η Maserati δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του νέου μοντέλου της καθώς το λανσάρισμα του στην αγορά δεν θα γίνει άμεσα αλλά αυτή σίγουρα θα είναι υψηλότερη από της GranTurismo Folgore που ούτως ή άλλως δεν ήταν ιδιαίτερα… φθηνή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό