16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ligue 1: Στο φως οι μισθοί των διαιτητών, στην κορυφή ο Τουρπέν με 260 χιλιάδες ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρευνα της «L’ Equipe» έβγαλε στο φως τα μισθολογικά δεδομένα γύρω από τους ελίτ διαιτητές στη Γαλλία, με τον Τουρπέν αναδεικνύεται ως ο πιο υψηλά αμειβόμενος με 260 χιλιάδες ευρώ ανά σεζόν.

Στη φόρα έβγαλε τη μισθολογική ιεραρχία των διαιτητών στο γαλλικό πρωτάθλημα η «L΄Equipe». Μιλώντας με στοιχεία και… αριθμούς, το γαλλικό Μέσο αποκάλυψε τους ρέφερι που είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι στο γαλλικό πρωτάθλημα, με τον Κλεμέν Τουρπέν να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με αμοιβή που αγγίζει τα 260 χιλιάδες ευρώ για τη σεζόν 2022-2023.

Με παρελθόν σε τελικό Champions League (Ρεάλ – Λίβερπουλ 1-0 το 2022) και σε τελικό Europa League (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βιγιαρεάλ 1-1 με νίκη των Ισπανών στα πέναλτι το 2021), ο Τουρπέν πρόκειται για ελίτ διαιτητή που κατάφερε να διαιτητεύσει τα περισσότερα ματς σε σύγκριση με τους Γάλλους συναδέλφους του την περσινή περίοδο (39), ολοκληρώνοντας την αγωνιστική περίοδο με συνολικό μισθό που άγγιζε τα 260 χιλιάδες ευρώ.

Για κάθε ματς πρωταθλήματος συγκεκριμένα λαμβάνει 3,214 ευρώ, 1.600 ευρώ για ματς δεύτερης κατηγορίας, ενώ όταν ήταν VAR λάμβανε 1.000 ευρώ. Σαν ελίτ διαιτητής της UEFA δέχεται επίσης και μια μηνιαία προμήθεια ύψους 2.000 ευρώ .

Σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς αγώνες το ποσό εκτοξεύεται στα 5.000 ευρώ ανά αγώνα, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στα 6.000 ευρώ από τα προημιτελικά και μετά! Ο Τουρπέν πάντως δεν είναι ο μοναδικός που έχει δει τις απολαβές του να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, καθώς από τη στιγμή που η διαιτησία έγινε επαγγελματική στη Γαλλία, οι ελίτ ρέφερι έχουν δει τα ετήσια έσοδά τους να αυξάνονται κατά 50.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά οι ελίτ στη Ligue 1 παραμένουν ένα κλειστό γκρουπ, μιας και ο Τουρπέν συμπληρώνεται μονάχα από τρεις συναδέλφους (Φρανσουά Λετιέ, Μπενουά Μπαστιέν και Στεφανί Φραπάρ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό