17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Lamborghini Invencible και Autentica. Μοναδικές δημιουργίες για το αντίο στον V12 κινητήρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aventador Ultimae δεν είναι τελικά η τελευταία δημιουργία της Lamborghini που παίρνει κίνηση μόνο από τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα, αφού η ιταλική εταιρία παρουσίασε σήμερα δύο one-off αυτοκίνητα, τα Invencible και Autentica, ένα coupe και ένα roadster, που λειτουργούν ως το κύκνειο άσμα για τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, μιας και ο διάδοχος της Aventador που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα θα κάνει χρήση plug-in υβριδικής τεχνολογίας.

Και τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στο monocoque carbon πλαίσιο της Aventador και στιλιστικά αντλούν στοιχεία από την Reventon, την Veneno, την Essenza SCV12 και την Sesto Elemento.

Το σώμα των Lamborghini Invencible και Autentica είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με το πρώτο να είναι βαμμένο στο Rosso Efesto χρώμα, ενώ το δεύτερο έχει βαφτεί στο Grigio Titans χρώμα. Στο εσωτερικό τους, στο μινιμαλιστικό ταμπλό δεν υπάρχει σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με τους αεραγωγούς να αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ο ατμοσφαιρικός V12 6,5-λίτρων κινητήρας των Lamborghini Invencible και Autentica αποδίδει 780 άλογα με 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ και συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και με ISR επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η Lamborghini δεν αποκάλυψε τις τιμές πώλησης των Invencible και Autentica, αλλά ως one-off δημιουργίες η τιμή τους αναμένεται να είναι επταψήφια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό