20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

iPhone 14: Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου έσωσε τη ζωή δύο γυναικών στον Καναδά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone βοήθησε σε μια ακόμα διάσωση. Πιο συγκεκριμένα, δύο γυναίκες διασώθηκαν στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά χάρη στα iPhone 14 τους, σηματοδοτώντας πιθανώς την πρώτη τέτοια διάσωση στην περιοχή, αναφέρει η Times Colonist.

Οι γυναίκες ταξίδευαν στην Αλιμπέρτα και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μια εναλλακτική διαδρομή μέσω του Holmes Forest Service Road μετά το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου. Το χιόνι ήταν πυκνό και, ενώ είχαν προχωρήσει αρκετά εκτός δρόμου, αποκλείστηκαν.

“Δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας εκεί, αλλά ένας από αυτούς έτυχε να έχει το νέο τηλέφωνο της Apple που έχει το SOS και ενεργοποίησε το SOS και από ό,τι γνωρίζω, αυτή είναι η πρώτη χρήση του SOS στη Βρετανική Κολομβία”, δήλωσε ο Dwight Yochim, senior manager της BC Search and Rescue.

Σύμφωνα με τον Yochim, οι γυναίκες εγκλωβίστηκαν περίπου 12 μίλια μακριά από το δρόμο στο χιόνι χωρίς να γνωρίζουν την τοποθεσία τους ή να έχουν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Με τη βοήθεια της λειτουργίας Emergency SOS μέσω δορυφόρου, η ομάδα μπόρεσε να διαμορφώσει γρήγορα μια στρατηγική και να εντοπίσει τις γυναίκες. Χωρίς την αποστολή του σήματος αυτού θα μπορούσε να είχε πάρει πάνω από μια εβδομάδα για να βρεθούν οι γυναίκες.

Η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου είναι επί του παρόντος διαθέσιμη στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό