22 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Audi αναβαθμίζει το Q2 με νέα τεχνολογία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi αναβαθμίζει συστηματικά όλα τα μοντέλα της και τώρα είναι η σειρά του Q2 που γίνεται άμεσα διαθέσιμο με ένα ευρύτατο πακέτο τεχνολογίας για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του. Όλα τα μοντέλα που θα παραγγέλνονται από εδώ και στο εξής θα διαθέτουν νέο λογισμικό αλλά και καλύτερο hardware που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την στάνταρ οθόνη αφής 8.8 ιντσών, το Virtual Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Επιπλέον ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας όπως η αναγνώριση σημάτων, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και η υποβοήθηση παρκαρίσματος επεκτείνουν περαιτέρω τον βασικό εξοπλισμό.
Όλα τα Audi Q2 λοιπόν θα έχουν στον βασικό εξοπλισμό τους τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit που φιλοξενείται σε μία εντυπωσιακή full-HD οθόνη και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης. Σε αυτό περιλαμβάνεται η ταχύτητα, ο ρυθμός περιστροφής του κινητήρα και οι πληροφορίες σχετικά με την πλοήγηση ή τα media με τον οδηγό να επιλέγει μέσω του αντίστοιχου κουμπιού στο τιμόνι ανάμεσα στις διαφορετικές οθόνες αλλά και τα διαφορετικά designs που είναι διαθέσιμα ανάλογα με τον εξοπλισμό του εκάστοτε οχήματος. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει ανάμεσα σε δύο βασικές προβολές με την πρώτη να φέρνει μπροστά του το στροφόμετρο και το ταχύμετρο σε περίπου ίδια μεγέθη ως “αναλογικά” όργανα και τις πληροφορίες για τα media ή την πλοήγηση στην κεντρική οθόνη. Στην δεύτερη, το μέγεθος των “αναλογικών” οργάνων μειώνεται χωρίς να θυσιάζεται η ευκρίνεια τους αλλά με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται χώρος για τον χάρτη πλοήγησης που μεταφέρεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού μαζί με τις οδηγίες κατεύθυνσης.

Από την άλλη, έχουμε την προσθήκη μίας οθόνης αφής 8.8 ιντσών που δεν προσφέρει μονάχα υψηλότερη φωτεινότητα και καλύτερα γραφικά αλλά και βελτιωμένη απόκριση ενώ ο χειρισμός είναι πλέον εφικτός και μέσω φυσικής ομιλίας. Με αυτή την προσθήκη, ο χώρος που καταλάμβανε το περιστροφικό χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα έχει μετατραπεί σε ένα βολικό ντουλαπάκι ενώ αναβαθμισμένη είναι και η συνδεσιμότητα με δύο USB-C θύρες στην κεντρική κονσόλα, διάφορες Audi Connect υπηρεσίες και (προαιρετικά) η ενσωμάτωση του smartphone και πολλαπλών λειτουργιών στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που όχι μόνο αναβαθμίζει την εργονομία αλλά βελτιώνει το σήμα του τηλεφώνου εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα κλήσεων ανά πάσα στιγμή.
Σύμφωνα με την Audi, το αναβαθμισμένο Q2 θα λανσαριστεί στην αγορά κατά το πρώτο μισό του 2024 με την τιμή του στη Γερμανία να ξεκινά από τα €28.600. Η παραγωγή θα συνεχίσει να γίνεται στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρίας στο Ingolstadt.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό