19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πλησιάζει η ώρα της ανανέωσης του Audi e-tron!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche παρουσίασε πριν από δύο μήνες την βασική έκδοση της Taycan και πριν από έναν μήνα την κορυφαία, “Turbo GT”  έκδοση που ανέβασε αισθητά το επίπεδο. Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και η Audi με την αδερφή της Taycan: το εντυπωσιακό e-tron GT. Το βασικό μοντέλο παρουσιάστηκε το 2021 οπότε η ώρα για την ανανέωση του πλησιάζει και η γερμανική εταιρία δείχνει την ετοιμότητα της αποκαλύπτοντας σε πρώτη φάση ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο με ήπιες αισθητικές επεμβάσεις. Μην ανησυχείς όμως. Οι αλλαγές είναι περισσότερες και πιο ουσιαστικές κάτω επί την επιφάνεια με την Audi να διαφημίζει ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες, ταχύτερη φόρτιση, αναβαθμισμένη ανάρτηση και την προσθήκη μίας κορυφαίας έκδοσης με όνομα “Performance”.
Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα και αυτά εντάσσονται στον τομέα του design. Παρότι το e-tron GT μοιάζει ίδιο με τον προκάτοχο του, δεν είναι καθώς διαθέτει διαφορετικές εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, διαφορετική γρίλια και απ’ ότι φαίνεται, έναν ανασχεδιασμένο διαχύτη που εξομαλύνει την ροή του αέρα. Από το πακέτο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος που συνδυάζονται αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα. Το πιο θετικό στην υπόθεση της αισθητικής ανανέωσης του Audi e-tron GT είναι ότι το μοντέλο δεν έχει χάσει τον premium, λιτό αλλά άκρως ελκυστικό χαρακτήρα του αποπνέοντας μία σοφιστικέ αύρα.

Επιστρέφοντας για μία στιγμή στα μηχανικά, το facelift του e-tron GT θα περιλαμβάνει και την προσθήκη μίας επιπλέον έκδοσης, ονόματι “Performance”, στην κορυφή της γκάμας. Αυτή θα προσφέρει αναμφίβολα περισσότερα από τα σχεδόν 650 άλογα της RS e-tron GT έκδοσης αλλά κατά πάσα πιθανότητα λιγότερα από τα 950 άλογα της ολοκαίνουριας Taycan Turbo S. Ένα ακόμα highlight του ανανεωμένου Audi e-tron GT είναι η νέα, ενεργή ανάρτηση που προσομοιάζει σε λειτουργία το σύστημα Porsche Active Ride και χαρίζει στους μηχανικούς της Audi αλλά και στους οδηγούς ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο διαφοροποίησης του χαρακτήρα του στησίματος της ανάρτησης ανάμεσα στα διάφορα modes. Περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο για την ανάρτηση αλλά και για το νέο e-tron GT στο σύνολο του θα έχουμε στο μέλλον αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πότε ακριβώς θα είναι αυτό το μέλλον. Η λογική λέει ότι δεν θα αργήσει πολύ η πρεμιέρα του facelift του αισθησιακού, γερμανικού, ηλεκτρικού coupe.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό