21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H Microsoft επιβεβαιώνει ότι τα Windows 10X προορίζονται για συσκευές με μία οθόνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Panos Panay, επικεφαλής του Τμήματος Windows Experience της Microsoft, τα Windows 10X θα έρθουν πρώτα στις συσκευές με μονή οθόνη.

Στο πλαίσιο της πολιτικής που αναμένεται να ακολουθήσει η Microsoft στο κοντινό μέλλον, έγινε γνωστό ότι η νέα εκδοχή του λειτουργικού συστήματος της εκτιμάται ότι θα αποτελεί κομβικό στοιχείο της στρατηγικής της εταιρείας. Υπήρξε στο παρελθόν μία φήμη αναφορικά με την κυκλοφορία των Windows 10X σε συσκευές με διπλή οθόνη, αλλά όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει αρκετά, καθώς οι συσκευές με μονή οθόνη θα είναι εκείνες που θα πάρουν το νέο λειτουργικό σύστημα.

Όλα δείχνουν ότι αυτό είναι το στοιχείο στο οποίο θέλει να δώσει τη δέουσα προσοχή η Microsoft, διαψεύδοντας εν μέρει αρκετές από τις φήμες που την ήθελαν να δίνει έμφαση στις συσκευές με διπλή ή αναδιπλούμενη οθόνη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις ειδήσεις αυτές με τα όσα έχουν προκύψει στις καταναλωτικές συνήθειες στην εποχή της πανδημίας, στοιχείο που μπορεί και να δείχνει μια σαφή προτίμηση των καταναλωτών σε πιο απλές προτάσεις με μονή οθόνη.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει προκύψει από τα όσα ανακοίνωσε η Microsoft είναι πως τα Windows συνεχίζουν να αποτελούν κεντρικό άξονα στη στρατηγική της, με τα Windows 10X να αποτελούν το αναγκαίο επίπεδο ανανέωσης που απαιτείται προκειμένου να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το λειτουργικό σύστημα. Βέβαια, σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η βάση των χρηστών των Windows 10 διευρύνεται διαρκώς σε σχέση με το ίδιο χρονικό σημείο ένα χρόνο πριν.

Δεν είναι λίγες οι πηγές, πάντως, που αναφέρουν ότι πολλά από τα στοιχεία για τα οποία έχει κάνει λόγο η Microsoft ότι θα αποτελούν τον βασικό εξοπλισμό του Windows 10X, αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται και σε μελλοντικά updates των Windows 10.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό