16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H Mercedes-AMG One ετοιμάζεται για το ρεκόρ στο Nurburgring (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Aν και χρειάστηκαν σχεδόν 5 χρόνια προετοιμασιών και δοκιμών, η Mercedes-AMG έχει πλέον έτοιμή την ακριβοθώρητη One. Το hypercar το οποίο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του είναι ότι πιο κοντινό σε Formula 1 με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Η εταιρία δυσκολεύτηκε αρκετά στην εξέλιξη του μοντέλου, ιδίως σε ότι αφορά τον κινητήρα, ο οποίος είναι φερμένος κατευθείαν από κάποια παλαιότερα μονοθέσια της αγωνιστικής ομάδας.
Το V6 σύνολο των 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρες και υβριδικό σύστημα φθάνει να αποδίδει 1.063 ίππους με όριο περιστροφής της 11.000 στροφές!
Μετά από τις πρώτες εμφανίσεις της One σε διάφορες εκδηλώσεις, ο φακός την συνέλαβε να κάνει κάποια δοκιμαστικά περάσματα στο Nurburgring, όντας πια στην τελική της μορφή.
Και όπως όλα δείχνουν η εταιρία είναι έτοιμη να κάνει την δική της απόπειρα για το ρεκόρ στο Ring, ξεπερνώντας τα 6:38.835 που είναι ο χρόνος που έχει αυτή την στιγμή μια Porsche 911 GT2 RS, ως το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής.
Ο τρόπος πάντως που κινείται στο η One, με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα να προσθέτουν έξτρα πρόσφυση και τους χίλιους και πλέον ίππους (έναντι των 700 της Porsche), συνηγορούν ότι πολύ σύντομα το ρεκόρ θα περάσει και πάλι στα χέρια της AMG.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό