21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H Lamborghini θα κρατήσει ζωντανό τον V12

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία εποχή που η ηλεκτροκίνηση και οι κανονισμοί για τους ρύπους συμπιέζουν τις συμβατικές λύσεις στα… απολύτως απαραίτητα, η Lamborghini φαίνεται αποφασισμένη όχι μόνο να κρατήσει εν ζωή τον V12, αλλά να φτιάξει και έναν εντελώς καινούργιο.
Ο πρόεδρος της εταιρίας Stephan Winkelmann επιβεβαίωσε ότι η διάδοχος της Aventador θα διαθέτει έναν εντελώς νέο κινητήρα. Οι μέχρι τώρα φήμες ήθελα ότι αυτό το αυτοκίνητο θα έχει μιας κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση κατά τα πρότυπα της Sian.
Όμως σύμφωνα με τον Winkelmann, ο υπάρχων V12 έδωσε ότι ήταν να δώσει και θα εξελιχθεί ένας νέος V12 για το επόμενο μοντέλο.
Προς το παρόν είναι αρκετά νωρίς για να υπάρχουν κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε ότι δεν θα μοιράζεται κάποια στοιχεία με την Sian.
Όπως δήλωσε ο ίδιος “η τεχνολογία του θα είναι διαφορετική,, θα είναι ένας εντελώς καινούργιος κινητήρας, μία νέα μετάδοση, μία νέα μπαταρία, όλα θα είναι καινούργια”.
Εκτός από το νέο κινητήρα, η επερχόμενη Aventador θα διατηρήσει στοιχεία όπως η τετρακίνηση και η τετραδιεύθυνση. Θα χρησιμοποιεί επίσης πολλά ελαφρά υλικά όπως το carbon fiber για να κρατήσει χαμηλά το βάρος. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο V12 θα παραμείνει κλασικά ατμοσφαιρικός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό