18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H Ineos ετοιμάζει την pickup έκδοση του Grenadier και ένα μικρό ηλεκτρικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σεπτέμβριο του 2021 η Ineos Automotive έκανε γνωστό ότι το λανσάρισμα του Grenadier στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει το τρέχον καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Αύγουστο, με την τιμή του να ορίζεται στις 48.000 λίρες (€55.500).

Ωστόσο, η βρετανική εταιρία εργάζεται ήδη πάνω στις επόμενες εκδόσεις του μοντέλου. Το νέο μέλος της οικογένειας θα είναι μια μικρότερη σε μέγεθος, αλλά αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, ενώ θα ακολουθήσει η pickup έκδοση του Grenadier. Με αυτόν τον τρόπο, η γκάμα της Ineos θα μιμηθεί τις εκδόσεις 90, 110 και 130 του Land Rover Defender.
Όπως σημείωσε ο Jim Ratcliffe, πρόεδρος της Ineos, δεν ήταν δυνατό να κοντύνει η πλατφόρμα του Grenadier, γι’αυτό πάρθηκε η απόφαση να προσφερθεί η κοντή έκδοση αποκλειστικά ως ηλεκτρική. Αυτή θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα και θα διατηρεί το εκτός δρόμου DNA του μοντέλου, κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας.

Η βρετανική εταιρεία δεν αποκάλυψε πότε θα βγει στην αγορά το νέο μοντέλου, ούτε το όνομα αυτού. Ωστόσο, η παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Ineos θα γίνεται στο πρώην εργοστάσιο της Daimler στο Hambach της Γαλλίας, δίπλα στο Grenadier.
Περνώντας στην pickup έκδοση του Grenadier, το μεταξόνιο του αναμένεται να είναι στα 3.226 χλστ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό