16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ineos Grenadier Quartermaster – Ακόμα πιο πρακτικό και λειτουργικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ineos Automotive δημιουργήθηκε το 2017 και με το πρώτο μοντέλο της, το σκληροπυρηνικό Grenadier προσπαθεί να μπει στα… χωράφια του Land Rover Defender. Το Grenadier δεν θα είναι για πολύ ακόμα το μοναδικό προϊόν της αγγλικής μάρκας όμως αφού η Ineos εμπλουτίζει την γκάμα της με την pickup εκδοχή του που ονομάζει “Quartermaster”. Η φιλοσοφία πίσω από το νέο μοντέλο της Ineos δεν έχει αλλάξει καθώς πρότυπο κατά τον σχεδιασμό και την εξέλιξη τόσο του Grenadier όσο και του Quartermaster ήταν το κλασικό Defender, άρα το νέο pickup σκοπεύει να κερδίσει το αγοραστικό κοινό με τις ικανότητες του, την πρακτικότητα, την λειτουργικότητα και τον ανεπιτήδευτο μινιμαλισμό του.

Για την δημιουργία του, η Ineos επιμήκυνε το πλαίσιο τύπου σκάλας του Grenadier κατά 305 χιλιοστά και τοποθέτησε την καρότσα η οποία έχει μήκος 1.56 μέτρα και πλάτος 1.61 μέτρα και κατά συνέπεια, μπορεί να χωρέσει άνετα μία κανονική ευρωπαλέτα, αρκεί το βάρος της να μην υπερβαίνει το ωφέλιμο των 760-835 κιλών που δηλώνει η εταιρία ανάλογα με τον κινητήρα. Δεδομένου ότι πολλές εργασίες εξαρτώνται από την αντοχή της πίσω πόρτας, η Ineos αναφέρει ότι αυτή έχει πλάτος 1.280 χιλιοστά και μπορεί να αντέξει βάρος έως 225 κιλών όταν είναι ανοιχτή ενώ το Quartermaster μπορεί, όπως και το Grenadier, να ρυμουλκήσει έως 3.500 κιλά.

Όσον αφορά στα μηχανικά, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εξακύλινδρα εν σειρά κινητήρια σύνολα τα οποία προμηθεύει η BMW στην Ineos: ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου, αμφότερα με χωρητικότητα 3.0 λίτρων. Ο πρώτος παράγει 285 ίππους και 450 Nm ροπής ενώ ο turbodiesel είναι ικανός για 249 ίππους και 550 Nm ροπής. Με τον βενζινοκινητήρα το Quartermaster επιταχύνει στα 100 km/h σε 8.8 δευτερόλεπτα και με τον πετρελαιοκινητήρα χρειάζεται 1.0 δευτερόλεπτο επιπλέον ενώ και στις δύο περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 160 km/h – γιατί να ζητήσεις περισσότερα άλλωστε δεδομένου του χαρακτήρα του μοντέλου; Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Quartermaster εξοπλίζεται με ένα σύστημα τετρακίνησης με κεντρικό διαφορικό και transfer case δύο ταχυτήτων ενώ προαιρετικά μπορεί να “φορέσει” και μπλοκέ διαφορικά στους δύο άξονες. Άξονες οι οποίοι προέρχονται από την Carraro ενώ τα φρένα είναι της Brembo και το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF. Επίσης, η Ineos ανακοινώνει ότι η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 264 χιλιοστά, ότι το pickup της μπορεί να διασχίσει νερό βάθους έως και 800 χιλιοστών και ότι προσφέρει γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας που φτάνουν τις 35.5ο, 26.2ο και 22.6ο αντίστοιχα. Καθόλου άσχημα. Η τιμή του Ineos Grenadier Quartermaster δε, ξεκινά για την βασική έκδοση από τις 66.000 λίρες Αγγλίας περίπου με την “Belstaff Edition” να ξεκινά από τις 73.700 λίρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό