18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

H Citroen συμβάλει στην μετατροπή της Χάλκης σε “πράσινο” νησί

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νησί της Χάλκης μπαίνει από σήμερα στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων.
Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project είναι οι: Όμιλος Συγγελίδη και Citroen, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, Vodafone.

Η Χάλκη είναι το πρώτο Gr-eco Island έχει το ρόλο του “πρότυπου” για την αειφόρο ανάπτυξη και την τεχνολογική πρόοδο. Το νησί θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση.
Η Χάλκη αποτελεί το πρώτο νησί που εντάσσεται στην πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο την ενεργειακή μετάβαση των νησιών -ειδικά των μικρότερων- μέσω αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών τους.

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen, στο νησί της Χάλκης προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές.

Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Tα πρώτα οχήματα της Citroεn που προσφέρει ως δωρεά ο Όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: Αmi, e-C4 C-Cross, e-SpaceTourer και e-Jumpy, ικανοποιώντας τις ανάγκες των αντίστοιχων φορέων.
Στο χώρο του Λιμεναρχείου έχουν εγκατασταθεί από τη ΔΕΗ δύο ταχυφορτιστές οχημάτων, ενώ ακόμα ένας διπλός φορτιστής έχει τοποθετηθεί στο λιμάνι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό