23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Fiat Topolino. Η rebadged έκδοση του Citroen Ami

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την Opel και η Fiat αποκτά μια rebadged έκδοση του Citroen Ami, με το μοντέλο να ονομάζεται Topolino, αναβιώνοντας ένα ιστορικό όνομα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ιταλική έκδοση του Topolino διαφοροποιείται από το Citroen Ami έχοντας οροφή από καμβά, νέα φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες και ρετρό καπάκια ζαντών. Επίσης, εντύπωση προκαλεί πως δεν διαθέτει πόρτες.
Το μικρό διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο με μήκος μόλις 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και ύψος 1,52 μέτρα, ζυγίζει 471 κιλά και ταξινομείται ως ελαφρύ quadricycle. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να μπορεί να οδηγηθεί από άτομα 16 ετών κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (14 ετών στη Γαλλία), αφού δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης.

Έχει κύκλο στροφής 7,2 μέτρων και η Fiat το περιγράφει ως το κατάλληλο μέσο μετακίνησης για μικρές διαδρομές σε πόλεις, όντας μια εναλλακτική πρόταση των ηλεκτρικών σκούτερ, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, ακόμη και των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης μόλις 8 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh. Αυτή προσφέρει αυτονομία 75 χλμ ανά φόρτιση και μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε 3 ώρες με απλή οικιακή πρίζα, ενώ μπορεί να φορτίσει και από δημόσιους ταχυφορτιστές και Wall Box. Το Fiat Topolino έχει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό