23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το νέο Fiat Topolino μπορεί να είναι ένα ιταλικό Citroen Ami

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Fiat αναζητά τρόπους να επεκτείνει ανέξοδα την γκάμα της όσο περιμένει την επόμενη γενιά μοντέλων και μία ματιά στην οικογένεια της Stellantis πιθανότατα της έχει χαρίσει την πιο ενδιαφέρουσα λύση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής εταιρίας, Olivier Francois, η Fiat πιστεύει πως το λιλιπούτειο τετράτροχο θα της επιτρέψει να προσφέρει μία εναλλακτική στον χώρο της αστικής κινητικότητας αρκεί να έχουν θετική έκβαση οι συζητήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει με την Citroen.

“Ναι, σίγουρα. Είχαμε συζητήσεις. Αν μπούμε στον χώρο της αστικής κινητικότητας, κάτι που θέλουμε να κάνουμε, τότε είναι σαφές ότι έχουμε μία πολύ καλή βάση με το όχημα των Citroen/Opel.“

Δήλωσε ο Francois σε αγγλικό μέσο επιβεβαιώνοντας ότι η Fiat αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να εντάξει το Citroen Ami στην γκάμα της. Η Opel το έκανε ήδη με το Rocks-e αλλά για την ιταλική εκδοχή, ο Francois θέλει κάτι πιο ριζοσπαστικό. Ταυτόχρονα βέβαια, αναγνωρίζει το γεγονός ότι τόσο το Ami όσο και το Rocks-e “είναι κύβοι” και “είναι μία πραγματική σχεδιαστική πρόκληση να κάνεις έναν κύβο sexy”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αλλά οι φήμες λένε ότι η Fiat σχεδιάζει να προσφέρει την δική της εκδοχή του Ami με αναδιπλούμενη, υφασμάτινη οροφή – ένα χαρακτηριστικό που δεν είναι διαθέσιμο ούτε στο Ami, ούτε στο Rocks-e.

Το μεγαλύτερο αγκάθι στη δημιουργία και το λανσάρισμα του Fiat Topolino (αυτό φημολογείται πως είναι το όνομα που έχει επιλεγεί για το επερχόμενο μοντέλο) είναι η εξασφάλιση του απαιτούμενου όγκου παραγωγής. Η Stellantis πρόσφατα ανακοίνωσε την επένδυση €300 εκατομμυρίων επιπλέον στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το Ami στο Μαρόκο, αυξάνοντας τις δυνατότητες της μονάδας στα 50.000 τετράτροχα ετησίως – ένα νούμερο που δεδομένης της επιτυχίας του Citroen Ami και της δυνητικής ελκυστικότητας του Fiat Topolino, μπορεί να μην είναι αρκετό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό