20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Gordon Murray Automotive T33 Spider – Η απόλυτη spider εμπειρία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι συνιστά την απόλυτη spider εμπειρία; Ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον θρύλο της αυτοκίνησης που ονομάζεται Gordon Murray, το χαμηλό βάρος, η απουσία της οροφής και ένας ατμοσφαιρικός V12 με χωρητικότητα 3.9 λίτρων ο οποίος ουρλιάζει έως τις 11.100 σ.α.λ. που συναντά τον κόφτη. Απλά πράγματα. Φυσικά, ο τραπεζικός σου λογαριασμός θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 2.05 εκατομμύρια ευρώ ώστε να καλύψεις το  ποσό που ζητά η Gordon Murray Automotive για κάθε ένα από τα T33 Spider που θα κατασκευάσει.

Το T33 Spider είναι βέβαια κάτι παραπάνω από ένα T33 χωρίς οροφή. Ναι, το design μέχρι τις εμπρός κολώνες είναι πρακτικά πανομοιότυπο αλλά από εκεί και πίσω η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική και δεν αναφέρομαι μονάχα στην ανθρακονημάτινη targa οροφή που επιτρέπει στον αέρα και τον ήχο να γεμίζουν την καμπίνα. Καταρχάς, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Spider ήταν η πρώτη εκδοχή του T33 που σχεδίασε ο Gordon Murray. Γνωρίζοντας ότι η αφαίρεση της οροφής φέρνει ένα σωρό… ζητήματα που απαιτούν συμβιβασμούς, δημιούργησε πρώτα την Spider με την οποία πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει για το συγκεκριμένο μοντέλο και από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός της coupe ήταν πολύ, πολύ ευκολότερος. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το βάρος του T33 Spider που περιορίζεται στα 1.108 κιλά αποδεικνύοντας πως η εμμονή στην λεπτομέρεια από τον Murray και την ομάδα του, οδήγησε σε μία αύξηση της τάξης των 18 κιλών σε σύγκριση με την coupe εκδοχή – πραγματικά εξωφρενικό!

Αυτός που δεν άλλαξε είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 3.9 λίτρων που εξέλιξε για την GMA η Cosworth. Εξακολουθεί να παράγει 615 άλογα σε… πενταψήφιες στροφές ανά λεπτό με την ροπή του να αγγίζει τα 451 Nm στις 9.500 σ.α.λ. και εξακολουθεί να συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο της Xtrac. Για τον Gordon Murray τα απόλυτα νούμερα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει η αίσθηση και με ένα αυτοκίνητο που έχει το μέγεθος μίας Porsche 718 Boxster, ζυγίζει περί τα 230 κιλά λιγότερο από αυτήν και εξοπλίζεται με έναν “ωμό” V12 που στροφάρει στον… Θεό, ούτε καν μπορούμε να την φανταστούμε. Τα σφιχτά bucket καθίσματα, η λιτή και μοντέρνα καμπίνα και η απουσία οποιουδήποτε στοιχείου θα μπορούσε να αποσπάσει τον οδηγό από την απόλαυση της απόλυτης spider (και αναλογικής) εμπειρίας, είναι bonus. Όπως bonus είναι το γεγονός ότι το T33 Spider προσφέρει έως 295 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, σχεδόν όσα ένα Opel Corsa! Το θέμα είναι ότι δεν έχεις πολύ χρόνο να το σκεφτείς. Αν έχεις περισσότερα από 2.00 εκατομμύρια ευρώ για να διαθέσεις σε ένα cabriolet supercar, θα πρέπει να βιαστείς αφού το T33 Spider θα κατασκευαστεί σε 100 αντίτυπα μόλις και τα μισά περίπου έχουν ήδη πωληθεί!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό