15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ford Mustang RTR Spec 2 Εμφάνιση και ουσία…

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αμερικανική αγορά φημίζεται για την πληθώρα των aftermarket εξαρτημάτων που προσφέρει για τα εγχώρια sports cars. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η ολοκαίνουρια Ford Mustang παρότι ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Η νέα Mustang παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αλλά το λανσάρισμα της είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο καλοκαίρι και η RTR έχει ήδη έτοιμα όχι ένα αλλά δύο πακέτα αναβάθμισης για την 7η γενιά του εμβληματικού muscle car. Για το πρώτο, το Spec 1 όπως ονομάζεται, δεν γνωρίζουμε πολλά αλλά το Spec 2 που παρουσιάζεται σήμερα περιλαμβάνει πληθώρα εξαρτημάτων που βελτιώνουν όχι μόνο την εμφάνιση της νέας Mustang αλλά και την απόδοση της.

Όσον αφορά στο αμάξωμα, ήδη από την πρώτη ματιά ξεχωρίζει η νέα γρίλια που τροφοδοτεί τον χώρο του κινητήρα με φρέσκο αέρα από το περιβάλλον και αναβαθμίζει την εμφάνιση της Mustang με το ζεύγος LED φώτων. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης έναν αεραγωγό στο καπό, νέο splitter στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα και μία διακριτική αλλά λειτουργική αεροτομή στο πίσω μέρος. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα απαραίτητα σήματα αλλά και ένα πακέτο γραφικών που είτε σου αρέσει, είτε όχι ενώ στην καμπίνα η RTR προσφέρει νέο λεβιέ, διαφορετικά πατάκια και μία πλακέτα με την υπογραφή του Vaughn Gittin Jr.

Το… ζουμί της υπόθεσης όμως είναι οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στην ανάρτηση και όχι μόνο. Καταρχάς, η “RTR Tactical Performance” ανάρτηση αντικαθιστά τα εργοστασιακά ελατήρια με νέα, τα οποία μειώνουν και την απόσταση από το έδαφος, τα αμορτισέρ με νέα, ρυθμιζόμενα και τις αντιστρεπτικές ράβδους στο εμπρός και το πίσω μέρος. Το πακέτο ολοκληρώνεται με τις ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών “Aero 5” που ντύνονται με ελαστικά Nitto NT555 G2. Το κόστος  του RTR Spec 2 πακέτου ξεκινά από τα $12.495 και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε Mustang GT. Η αμερικανική εταιρία δεν διευκρινίζει πάντως αν το Spec 2 θα είναι το κορυφαίο πακέτο ή αν θα ακολουθήσουν κι άλλα, πιθανότατα με επεμβάσεις και στον κινητήρα. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι για την προηγούμενη γενιά, η RTR πρόσφερε μέχρι και το Spec 5 που αναβάθμιζε τον 5-λιτρο V8 με έναν supercharger ώστε να παράγει περί τα 750 άλογα. Μέχρι στιγμής πάντως, η ισχυρότερη εργοστασιακή Ford Mustang είναι η Dark Horse που έρχεται με 507 ίππους και 566 Nm ροπής…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό