17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ferrari: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη του τρίτου τριμήνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari κατέγραψε σημαντική αύξηση κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να αναφέρει πως αυτό ωφελείται στην αύξηση άνω του 10% στις αποστολές αυτοκινήτων της.
Συγκεκριμένα τα προσαρμοσμένα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 435 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 418 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 11%, στα 299 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2022, η Ferrari αναμένει πως τα προσαρμοσμένα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ξεπεράσουν τα 1,73 δισ. ευρώ, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης μεταξύ των 1,70 και 1,73 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ, έναντι 4,9 δισ. ευρώ, ενώ το περιθώριο κέρδους στο 35%.
Οι παραδόσεις αυτοκινήτων έφτασαν τις 3.188, αυξημένες 16% σε ετήσια βάση, με την άνοδο των πωλήσεων σε ΗΠΑ και Κίνα να αντιστάθμισε τη -σχεδόν- μηδενική αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη.
Ο επικεφαλής της Ferrari, Benedetto Vigna, έκανε λόγο για “μακροοικονομικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο”. Παράλληλα, με στόχο να αντισταθμίσει τα υψηλότερα κόστη παραγωγής, η Ferrari θα αυξήσει τις τιμές πώλησης για μοντέλα αυτοκινήτων όπως η Portofino και η Monza εντός του α’ τρίμηνου του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό