17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

F1: Επιστρέφει το λογότυπο της Honda στα μονοθέσια των Red Bull και AlphaTauri

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 2020 η Honda ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του 2021 από την Formula 1, κάτι που ξάφνιασε όλο το grid. H ιαπωνική εταιρία επέστρεψε στο πρωτάθλημα το 2015 με τη McLaren, και η συνεργασία της με την βρετανική ομάδα ήταν δύσκολη και ανεπιτυχής, με αποτέλεσμα η McLaren να μην επεκτείνει τη συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρία.
Η Honda δεν ήθελε να φύγει ως αποτυχημένη από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έτσι το 2018 ένωσε τις δυνάμεις της με την Toro Rosso, πριν αναλάβει και την Red Bull τον επόμενο χρόνο. Με τις δύο ομάδες η ιαπωνική εταιρία γιόρτασε αρκετές νίκες και βάθρα, ενώ ήταν το power unit της στην πλάτη της RB16 που βοήθησε τον Max Verstappen στην κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών την περασμένη σεζόν.1Τον Φεβρουαρίου του 2021, η Red Bull Racing συνέστησε μια νέα εταιρεία -την Red Bull Powertrains- για τη διαχείριση του project των power units, με το νέο τμήμα να έχει έδρα στα κεντρικά της Red Bull, στο Milton Keynes της Αγγλίας.
Παρόλα αυτά, η Honda αποφάσισε να συνεχίσει να προμηθεύει με τα power units της τις δύο ομάδες της Red Bull μέχρι και το 2025, με την αυστριακή ομάδα να αποκτά τα πνευματικά δικαιώματα εξέλιξης και χρήσης των κινητήρων της Honda για τα επόμενα χρόνια, με τη Red Bull Powertrains (RBPT) να διαχειρίζεται την λειτουργία τους. Έτσι, φέτος τα τέσσερα μονοθέσια φέρουν το λογότυπο της HRC (Honda Racing Corporation), και όχι της Honda ή της RBPT.2Ωστόσο, πριν λίγα λεπτά η Honda ανακοίνωσε ότι ενισχύει τη συνεργασία της με τις δύο ομάδες της Red Bull, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, ενώ παράλληλα το λογότυπό της Honda θα επανέλθει στα μονοθέσια της AlphaTauri (AT03) και της Red Bull (RB18) από το Ιαπωνικό Grand Prix και μετά.
Εκτός αυτού, o Sergio Perez θα αναλάβει ρόλο πρεσβευτή στην ακαδημία οδήγησης της Honda Racing School (HRS). Ο Μεξικανός θα κάνει ντεμπούτο σε αυτόν το νέο ρόλο με μια διάλεξη στους σπουδαστές -ηλικίας 15 έως 21 ετών- του HRS τον Νοέμβριο. Επιπλέον, την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα HRC Thanks Day, όπου οι Max Verstappen, Sergio Perez, Pierre Gasly και Yuki Tsunoda θα δηλώσουν παρόντες.3Ο Helmut Marko, σύμβουλος για θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, δήλωσε σχετικά:
Η Red Bull Racing και η Honda Racing Corporation σημείωσαν μαζί μεγάλη επιτυχία στη Formula 1. Με αυτές τις νέες συμφωνίες, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί, με τεχνική υποστήριξη από την HRC έως ότου παρουσιαστεί η επόμενη γενιά κινητήρων το 2026.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η σχέση με την HRC θα μας προετοιμάσει για περισσότερες επιτυχίες τις επόμενες τρεις σεζόν και τους ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό