17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Dow και Nasdaq κατέγραψαν την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με άνοδο 100 μονάδων έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, παρότι οι S&P 500 και Nasdaq παρουσίασαν οριακές μεταβολές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των νέων στοιχείων για την απασχόληση Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 115 μονάδες ή 0,33% κλείνοντας στις 34.837,71 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,18% στις 4.515,77 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,02%.

Στην αρχή της συνεδρίασης και οι τρεις δείκτες παρουσίασαν σημαντικά κέρδη. Ο Dow κατέγραφε κέρδη άνω των 250 μονάδων, ενώ οι S&P 500 και Νasdaq ενισχύθηκαν 0,8% έκαστος προτού υποχωρήσουν.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow και ο Nasdaq ενισχύθηκαν 1,4% και 3,3% αντίστοιχα, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,5% στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Ιούνιο.

Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η ανεργία αυξήθηκε στο 3,8% τον Αύγουστο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους. Οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι θα παρέμενε σταθερή στο 3,5%.

Σε μία ακόμη ένδειξη επιβράδυνσης της οικονομίας και χαλάρωσης των πιέσεων στις τιμές, τα μέσα ωριαία κέρδη αυξήθηκαν 4,29% σε μηνιαία βάση, λιγότερο από 4,4% που περίμεναν αναλυτές.

Τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν επίσης στις ΗΠΑ περισσότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας, 187.000. Όμως, τα νούμερα για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω.

«Θα ήταν λάθος να δούμε τα σημερινά στοιχεία για την απασχόληση και να πούμε ότι η Fed τελείωσε με τις επιτοκιακές αυξήσεις. Ακόμη και εάν η τάση του πληθωρισμού πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και επικρατεί η άποψη ότι οι πιέσεις στους μισθούς μετριάζονται, η ανάπτυξη της οικονομίας παραμένει πάνω από την τάση και ο πληθωρισμός πολύ πιο πάνω από το στόχο του 2%», αναφέρει ο Steve Wyett, επικεφαλής επενδύσεων της BOK Financial.

Aμέσως μετά τα στοιχεία, οι αγορές έδιδαν μία πιθανότητα 91% ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στη συνεδρίαση αυτού του μηνός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό