22.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Co19: O θάνατος που μας θυμίζει πως κανείς δεν είναι άτρωτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν μόλις 30 ετών, από εύπορη οικογένεια, επιτυχημένος επαγγελματικά και αγαπητός στο κοινό. Πέθανε «μόνος και τρομαγμένος», όπως δήλωσε στα μέσα ο αδελφός του. Ο Ζορόρο Μακάμπα παρουσιαστής δημοφιλούς ειδησεογραφικής εκπομπής με οικονομική άνεση και πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη ήταν το πρώτο θύμα του Co-19 στην Ζιμπάμπουε. Ο θάνατός του σόκαρε τη χώρα αλλά και τον κόσμο.

Όσο μακρινή και εάν μας ακούγεται η Ζιμπάμπουε η περίπτωση του Ζορόρο έρχεται να αποκαλύψει με δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο προειδοποιεί εδώ και καιρό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Κανείς δεν είναι άτρωτος. Ο ιός προσβάλλει και μπορεί να σκοτώσει τους πάντες: ακόμη και τους νέους. Δεν κάνει διακρίσεις. Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει εαυτόν «προστατευμένο». Και ο θάνατος από τον Co-19 είναι ένας θάνατος μοναχικός, αφού οι ασθενείς βρίσκονται στην απομόνωση, χωρίς τη δυνατότητα να έχουν στο πλευρό τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως διαβάζουμε στο ΒΒC ο 30χρονος πέθανε μόλις τρεις ημέρες μετά τη διάγνωσή του και στο διάστημα αυτό είχε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένειά του. 

Ο Co 19 έχει φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη βρίσκοντας τις υγειονομικές αρχές και τις κυβερνήσεις των χωρών εν πολλοίς απροετοίμαστες για μία τέτοιας έκτασης πανδημία. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, αθλητές, ηθοποιοί κάθε είδους δημόσια πρόσωπα έχουν μολυνθεί από τον ιό και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν βλέπαμε εύκολα (σε τέτοια έκταση τουλάχιστον) σε πανδημίες του πρόσφατου παρελθόντος. Οι περισσότεροι αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί για να στείλουν το μήνυμα πως όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί, όλοι απαιτείται να τηρήσουμε στάση ευθύνης. 

naftemporiki.gr 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό