18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Έρευνα σε χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία για απάτη επιδοτήσεων Co-19

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στη Σόφια (Βουλγαρία), ηγείται των ερευνών σε δύο ξενοδοχεία σε χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας στο πλαίσιο έρευνας για απάτη επιδοτήσεων Co-19.

Το 2020 και το 2021, η υπό έρευνα εταιρεία έλαβε 220.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο τριών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Οι επιδοτήσεις είχαν σκοπό να αντισταθμίσουν την αμοιβή του προσωπικού όταν ο τουρισμός σταμάτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Υποπτεύεται ότι ορισμένοι από τους εργαζόμενους κλήθηκαν από τον εργοδότη τους να επιστρέψουν μέρος των μισθών που έλαβαν και ότι πλαστογραφήθηκαν για λογαριασμό τους έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έλαβαν την οικονομική αποζημίωση. Η υπόνοια αναφέρθηκε από την Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας (ДАНС) και οι έρευνες σήμερα το πρωί διενεργήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση της Εθνικής Αστυνομίας (Главна Дирекция Национална Полиция).Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό