23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Co-19: Η Human Rights Watch καλεί το Πεκίνο να απελευθερώσει δύο ακτιβιστές

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκκληση στην Κίνα να απελευθερώσει δύο ακτιβιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν διότι συνέβαλαν στη λειτουργία ενός ιστότοπου που δημοσιεύει πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό, οι οποίες ωστόσο λογοκρίνονται από την κυβέρνηση, απηύθυνε η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch.

Οι Τσεν Μέι και Κάι Ουέι συνεργάστηκαν με τον ιστότοπο Terminus 2049, όπου οι χρήστες μπορούσαν να μοιράζονται αναφορές και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία είχαν λογοκριθεί από την κυβέρνηση. Συνελήφθησαν μαζί με τη σύντροφο του Κάι, σύμφωνα με το Reuters.

«Η έλλειψη ελεύθερης ροής πληροφοριών για το Co-19 στην Κίνα έχει συμβάλει στην παγκόσμια πανδημία», υποστηρίζει η Human Rights Watch τονίζοντας πως οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να πιέσουν το Πεκίνο ώστε να απελευθερωθούν οι ακτιβιστές και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι κρατούνται αναίτια.

Αρκετοί δημοσιογράφοι και ακτιβιστές εξαφανίστηκαν στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα, ένας Κινέζος δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη στη Βουχάν, το επίκεντρο αρχικά της πανδημίας, επανεμφανίστηκε έπειτα από δύο μήνες. Δύο ακόμη αγννούνται από τις αρχές του έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό