18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Calvin Klein: Απαγόρευσαν την διαφημιστική καμπάνια του οίκου μόδας με την FKA twigs

Ειδήσεις Ελλάδα

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με την απόφαση να απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο η διαφημιστική καμπάνια του γνωστού οίκου μόδας Calvin Klein με πρωταγωνίστρια την δημοφιλή Βρετανίδα τραγουδίστρια FKA twigs.

Πιο αναλυτικά, μία αφίσα της Calvin Klein με την 36χρονη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα απαγορεύτηκε, επειδή ήταν πιθανό να προκαλέσει σοβαρή προσβολή, αφού «αντικειμενοποιεί τις γυναίκες».

Η αφίσα της εταιρείας, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, δείχνει την τραγουδίστρια να φοράει ένα τζιν πουκάμισο τραβηγμένο, το οποίο αφήνει ακάλυπτο το πλάι των γλουτών της και το μισό στήθος, μαζί με μία λεζάντα που έγραφε: «Calvins ή τίποτα».

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων της Βρετανίας (ASA) έλαβε δύο καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η φωτογραφία με την FKA twigs ήταν «υπερβολικά σεξουαλοποιημένη», προσβλητική και ανεύθυνη, καθώς αντικειμενοποιούσε τις γυναίκες και προβαλλόνταν ακατάλληλα.

Η Calvin Klein, υπερασπιζόμενη την καμπάνια της, είπε ότι ήταν παρόμοια με αυτές που έχουν κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Calvin Klein δήλωσε ότι η FKA twigs συνεργάστηκε με την Calvin Klein για την δημιουργία της αφίσας και την είχε εγκρίνει πριν από την ανάρτησή της. Ακόμη, πρόσθεσε ότι όλες οι «ευαίσθητες» περιοχές του σώματος ήταν πλήρως καλυμμένες και το θέμα ήταν σε φυσική και ουδέτερη θέση.

 

Η FKA twigs έδωσε την δική της απάντηση με μία δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία συμπεριέλαβε την εν λόγω φωτογραφία από την διαφημιστική καμπάνια, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά.

Παρά την απαγόρευση της καμπάνιας, δήλωσε ότι είναι «περήφανη» για το αποτέλεσμα, ευχαριστώντας την Calvin Klein και τους φωτογράφους Mert Alas και Marcus Piggot που ανέλαβαν την δουλειά.

Η FKA twigs είχε ξανά εμφανιστεί σε διαφημιστική καμπάνια της Calvin Klein το 2016.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό