16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Automobili Pininfarina B95 με 1.900 άλογα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο φετινό Pebble Beach η Automobili Pininfarina μαζί με το Pura Vision Concept παρουσιάζει και το B95, που σύμφωνα με την εταιρία είναι το πρώτο από μια νέα συλλογή μελλοντικών αυτοκινήτων της.

Η Automobili Pininfarina περιγράφει το νέο της μοντέλο ως μια εντελώς νέα πρόταση, ένα τεχνικό αριστούργημα με εξαιρετικό σχεδιασμό που έχει λεπτομέρειες εμπνευσμένες το Pura Vision.

Πρακτικά πρόκειται για την speedster/barchetta έκδοση του Battista με νέα εμφάνιση. Κοστίζει από 4,8 εκατ. δολάρια και η εταιρία υποστηρίζει πως είναι το πρώτο hypercar speedster ηλεκτρικό μοντέλο του κόσμου.
Θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες, με το γράμμα B στο όνομά του να προέρχεται από τη λέξη barchetta, ενώ το 95 από την επερχόμενη 95η επέτειο (το 2025) της Pininfarina SpA, της διάσημης εταιρείας σχεδιασμού αυτοκινήτων που δημιούργησε την Automobili Pininfarina μετά την εξαγορά της από την Mahindra της Ινδίας. Γιατί το 2025; Επειδή το B95 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται και να παραδίδεται στους πελάτες το 2025.

Το αυτοκίνητο που δεν διαθέτει παρμπρίζ, όπως το Battista, έτσι και αυτό, παίρνει κίνηση από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.900 άλογα με 2.300 Nm ροπής. Έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 120 kWh που προσφέρουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει με ταχυφορτιστή έως 270 kW που την φορτίζει από το 20 έως το 80% σε 25 λεπτά.

Όπως και το Battista, το B95 διαθέτει πέντε προγράμματα οδήγησης που αξιοποιούν την τεχνολογία Full Torque Vectoring. Πρόκειταιι για τα Calma, Pura, Energica, Furiosa και Carattere, τα οποία ενεργοποιούνται μέσω ενός περιστροφικού επιλογέα που βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό