23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Lotus Type 66 – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Pebble Beach η Lotus αποκάλυψε το Type 66 και επιβεβαίωσε πως θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες, με την κάθε μια να κοστίζει 1 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,17 εκατ. ευρώ). Το αυτοκίνητο βασίζεται στα “χαμένα” σχέδια της Lotus του 1970 και συνδυάζει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Το Type 66 ήταν μια ιδέα του ιδρυτή της Lotus Colin Chapman, ο οποίος μελετούσε την εξερεύνηση της ανάπτυξης ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου Can-Am. Ωστόσο, δεδομένου ότι η κύρια εστίαση του Chapman ήταν στη Formula 1, το έργο δεν προχώρησε ποτέ πέρα ​​από τεχνικά σχέδια και τα μοντέλα κλίμακας.

Το Lotus Type 66 είναι βαμμένο σε κόκκινο, άσπρο και χρυσαφί χρώμα, τιμώντας το μονοθέσιο Lotus Type 72 της Formula 1 και φορά έναν V8 κινητήρα που παράγει 830 άλογα στις 8.800 σ.αλ με 746 Nm ροπής στις 7.4οο σ.α.λ. Το ρετρό αμάξωμα είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ το σασί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Διαθέτει σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα πέδησης με ABS και ένα πλήθος σύγχρονου εξοπλισμού ασφαλείας.

Η Lotus ξόδεψε περισσότερες από 1.000 ώρες δουλεύοντας με την υπολογιστική ρευστοδυναμική για να διασφαλίσει πως ο σχεδιασμός του Chapman προσφέρει βέλτιστη απόδοση. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να παράγει περισσότερα από 800 κιλά κάθετης αεροδυναμικής δύναμης στα 241 χλμ/ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό