23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

70% πτώση στις μεταναστευτικές ροές από το Σεπτέμβριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατακόρυφη πτώση, κατά 70%, καταγράφουν οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και σήμερα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.

Ενημερώνοντας τις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο υπουργός εξήγησε πως οι μείωση των ροών δεν οφείλεται στον χειμώνα, καθώς δεν ήταν κακές οι καιρικές συνθήκες φέτος, αλλά σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την καλύτερη συνεννόηση που υπάρχει με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Καιρίδης ανακοίνωσε πως στις 21 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως η πτώση αυτή των ροών δεν είναι εποχική και παροδική, ενώ οι αιτίες είναι πολυπαραγοντικές. «Θυμάστε τον Έβρο τον Αύγουστο. Απομένει το μέτωπο το θαλάσσιο. Σε ευρωπαϊκό μέτωπο έχουμε το νέο σύμφωνο μετανάστευσης που δεν έχει ικανοποιήσει κανέναν. Αλλά έτσι γίνεται στους συμβιβασμούς», σχολίασε.

Κατά τα άλλα, ο Δημήτρης Καιρίδης υποστήριξε πως η Ελλάδα προβάλλει σήμερα ως επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης, παρά τις ελλείψεις «απέναντι στους κραυγάζοντες της μιας πλευράς και τους αφελείς της άλλης με τα κροκοδείλια δάκρυα που δεν είναι μόνο η Άκρα Αριστερά», όπως σημείωσε.

Όσον αφορά στην κρίση της Μέσης Ανατολής, ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε πως δεδομένου ότι τελούμε στα πρόθυρα μιας γενικευμένης ανάφλεξης, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, παρά τη μείωση των ροών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό