16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

35,1 εκ. ευρώ το οικονομικό αποτύπωμα του Ράλι Ακρόπολις το 2021

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκδήλωση παρουσίασης του 70ού “Ράλι Ακρόπολις” παρευρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, που αποκάλυψε το οικονομικό αποτύπωμα του Ράλι Ακρόπολις το 2021, το οποίο έφτασε στα 35,1 εκατομμύρια ευρώ. Όπως δήλωσε:
Κράτος και ιδιωτικός τομέας αποδείξαμε ότι, με κοινή προσπάθεια, συντονισμένα και μεθοδικά, μπορούμε να διοργανώσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη και μεγάλη εξωστρέφεια.

Πέρα από τα προφανή οφέλη για τους φιλάθλους, τους αθλητές, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, σύμφωνα με μελέτη, το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, μόνο για το έτος 2021, ανήλθε στα 35,1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ύστερα από ενέργειές μας στο Υπουργείο Οικονομικών, για το έτος 2023 από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, καθορίσαμε, μεταξύ άλλων, τη διανομή ποσού ύψους 1.100.000 ευρώ στην Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motorsport Greece), ως φορέα που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προβολή της χώρας, μέσω της επιτυχούς διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό