16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ώρα… μηδέν για τη Watches of Switzerland; Βυθίστηκε η μετοχή, καθώς η Rolex εξαγοράζει τη Bucherer

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Watches of Switzerland Group έχασε πάνω από το 1/4 της χρηματιστηριακής αξίας της, σήμερα Παρασκευή, στη χειρότερη ημέρα όλων των εποχών για τη μετοχή της. Το ξεπούλημα δεν είχε να κάνει με κάποια δική της κίνηση ή επίδοση, αλλά με την εντονότατη ανησυχία που προκαλεί για το μέλλον της μία απόφαση της Rolex.

Η Watches of Switzerland Group είναι επίσημος πωλητής των ρολογιών Rolex παγκοσμίως. Η τελευταία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Bucherer, της γνωστής εταιρείας πώλησης καταστημάτων με είδη ωρολογοποιίας.

Τα Rolex ήδη πωλούνται και από το δίκτυο καταστημάτων της Bucherer από το 1924, αλλά υπάρχουν πλέον σενάρια ότι με την εξαγορά θα μπορούσε να γίνει ο μόνος επίσημος πωλητής. Αναλυτές ερμήνευσαν ουσιαστικά την εξαγορά ως είσοδο της Rolex στο λιανεμπόριο.

Το deal έρχεται μετά την απόφαση του Jorg Bucherer, του 86χρονου εγγονού του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας, Carl Bucherer, να πουλήσει την επιχείρηση εν απουσία διαδόχων που θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της.

«Η κίνηση αυτή αντανακλά την επιθυμία να διατηρηθούν οι στενοί δεσμοί, που ενώνουν τις δύο εταιρείες από το 1924» ανέφερε η Rolex στην ανακοίνωσή της. «Ο όμιλος Rolex είναι πεπεισμένος ότι η εξαγορά είναι η καλύτερη δυνατή λύση όχι μόνο για τα δικά της brand, αλλά και για τα brand όλων των συνεργατών της, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Bucherer και των εργαζομένων του» πρόσθεσε.

Η Bucherer θα διατηρήσει το όνομα, το εμπορικό σήμα και τη διευθυντική της ομάδα αμετάβλητα, όπως επιβεβαιώθηκε.

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες η Watches of Switzerland τόνισε ότι εξαγορά της Rolex έχει να κάνει με τη διαδικασία διαδοχής της Bucherer και δεν είναι μία στρατηγική κίνηση εισόδου της Rolex στην αγορά λιανικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό