17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Επτά τα Rolex Paris Masters για τον Τζόκοβιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Κυρίαρχος στον τελικό απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Βούλγαρο στα δύο σετ (6-4, 6-3) και κατάκτησε το έβδομο Rolex Paris Masters αυτή την Κυριακή.

Το νούμερο 1 του κόσμου «κλείδωσε» υπέροχα τον Ντιμιτρόφ σταματώντας το μπάκχαντ του κι εμποδίζοντάς τον να ανέβει στο φιλέ, όπως του αρέσει τόσο πολύ.

Όλα όσα είχαν λειτουργήσει αξιοθαύμαστα για τον Βούλγαρο καθόλη την εβδομάδα απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ ή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικό απέναντι στον «Νόλε».

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον έκτο εφετινό τίτλο του, όπως και ο Κάρλος Αλκαράθ, ενώ ακολουθούν οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ (5) και Γιανίκ Σίνερ (4).

Συνολικά, ο Σέρβος έχει 97 τίτλους καριέρας, έξι πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ (103) και 12 από τον Τζίμι Κόνορς (109). Από την άλλη, δεν έχει αντίπαλο στο Masters 1000 όπου μετρά 40 τίτλους, μπροστά από τον Ράφαελ Ναδάλ (36) και τον Ρότζερ Φέντερερ (28).

Για τον τελευταίο αγώνα του στη σεζόν ο Ντιμιτρόφ σίγουρα θα ήλπιζε σε καλύτερο, αλλά το κομψό τένις του δεν είχε αντίκρισμα απέναντι στον «Νόλε».

Ο Βούλγαρος θα παρηγορηθεί με την άνοδό του στη 14η στον κόσμο, που δεν ήταν εμφανής στην αρχή της σεζόν. Ο Τζόκοβιτς, από την πλευρά του κοιτάζει ήδη προς το Τορίνο, όπου τον περιμένει το Masters.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό