20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 600 εκατ. δολαρίων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιστοσελίδα blockchain Poly Network ανέφερε πως χάκερ εκμεταλλεύτηκαν ένα τρωτό σημείο στο σύστημα και έκλεψαν χιλιάδες ψηφιακά tokens, όπως το Ether.

Σε επιστολή που αναρτήθηκε στο Twitter, ζήτησε από τους δράστες να έρθουν σε επικοινωνία και να επιστρέψουν τα «χακαρισμένα assets».

Όπως γράφει το BBC, από πλευράς κλίμακας η συγκεκριμένη υπόθεση είναι αντίστοιχη άλλων μεγάλων περιπτώσεων κλοπής σε ανταλλακτήρια, όπως στα Coincheck και Mt Gox. Στην επιστολή του, το Poly Network ανέφερε πως «η ποσότητα των χρημάτων που χακάρατε είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του defi (decentralised finance). Οι αρχές σε οποιαδήποτε χώρα θα το αντιμετωπίσουν αυτό ως ένα μεγάλο οικονομικό έγκλημα, και θα διωχθείτε. Τα χρήματα που κλέψατε είναι από δεκάδες χιλιάδες μέλη της κοινότητας των crypto, δηλαδή από τον λαό».

Όπως σημειώνεται, προκαταρκτική έρευνα έδειξε πως ένας χάκερ εκμεταλλεύτηκε ένα «vulnerability» μεταξύ «contract calls». Παράλληλα, το Poly Network κάλεσε άλλα ανταλλακτήρια να μπλοκάρουν τις καταθέσεις των κρυπτονομισμάτων, αφού εκατομμύρια δολάρια σε tokens μεταφέρθηκαν σε χωριστά «πορτοφόλια» για cryptocurrencies.

Συνολικά εκλάπησαν περίπου 267 εκατ. δολάρια σε Ether, 252 εκατ. σε Binance και περίπου 85 εκατ. σε USDC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό