17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Φωτιά στη Ρόδο: «Γλίτωσα από την Κόλαση του Δάντη» – Τι δήλωσε Βρετανός τουρίστας που σώθηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκλονίζει η περιγραφή Βρετανού τουρίστα για τη φωτιά στη Ρόδο

2
SHARES

Στιγμές φόβου και αγωνίας έζησαν αρκετοί τουρίστες λόγω της φωτιάς που κατακαίει τη Ρόδο. Μεταξύ των Βρετανών που βρέθηκαν στη Ρόδο για διακοπές ήταν και ο Ντάνκαν Κεμπ, ο οποίος μίλησε για την πυρκαγιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βρετανός τουρίστας, «γλίτωσα από την Κόλαση του Δάντη» χάρη σε ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που άνοιξε δρόμο μέσα από τις φλόγες ρίχνοντας νερό.

Ο Ντάνκαν Κεμπ περίμενε να φθάσουν λεωφορεία για να παραλάβουν τον ίδιο καθώς και άλλους τουρίστες από ξενοδοχείο στην παραλία της Ιξιάς, κοντά στην πόλη της Ρόδου, όταν οι φλόγες «πήδηξαν στην άλλη πλευρά του δρόμου κι άρχισαν να αποτεφρώνουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους μπροστά από τη ρεσεψιόν».

Όπως δήλωσε ο Κεμπ στο βρετανικό δίκτυο Sky News: «Εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης, με πανικόβλητους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν και οι γονείς τους το ίδιο».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, γλίτωσε χάρη στην επέμβαση ενός ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, από εκείνα που έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Ρόδο και σε άλλα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα, όταν έριξε νερό στη φωτιά για να δημιουργήσει ένα ασφαλές μονοπάτι ανάμεσα στις φλόγες.

Αγωνία μπροστά στις φλόγες στη Ρόδο

Ωστόσο, οι θέσεις στα λεωφορεία δεν επαρκούσαν για όλους, και γι’ αυτό, όπως είπε ο Βρετανός τουρίστας, μέλη του «ηρωικού» προσωπικού του ξενοδοχείου παρέλαβαν τον ίδιο κι άλλους φιλοξενούμενους και τους μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλή τοποθεσία.

Περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που βίωσε όταν είδε να πλησιάζουν οι φλόγες, ο Κεμπ έκανε λόγο για «σκηνές βγαλμένες από την Κόλαση του Δάντη. Ο ουρανός σκοτείνιασε, ο ήλιος χάθηκε και έγινε κόκκινος. Ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»…

Και συνέχισε: «Τώρα, το μόνο που θέλουμε είναι να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Νιώθουμε ότι έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας χωρίς βοήθεια. Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι αποσκευές μας, απλώς θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό το χάος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό