22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φιλελεύθερο κόμμα που ομόθυμα υπερασπίστηκε τις υποκλοπές, αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα διχάζεται η ΝΔ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αιχμηρό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά του κυβερνώντος κόμματος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Είμαστε ένα κόμμα με αρχές, αξίες και προγραμματικές θέσεις, χρόνια τώρα, στα θέματα δικαιωμάτων και εξάλειψης των διακρίσεων. Δεν θολώνουμε τη θέση μας, ούτε τη βάζουμε στο ζύγι των λογιστικών αλχημειών όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λύσει τα του οίκου της και είναι δικό της θέμα τα σεμινάρια και τα φροντιστήρια και τα ταχύρρυθμα μαθήματα», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 χαρακτηρίζοντας «απόλυτο σουρεαλισμό», τη στάση της κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο πρωθυπουργός, που εδώ και χρόνια έχει μιλήσει για την ανάγκη αυτής της ρύθμισης, την έχει θάψει ο ίδιος τουλάχιστον δύο φορές. Φέτος, την ανακάλυψε εκ νέου και, από τότε που την έχει επαναφέρει, το μόνο που συζητάμε είναι το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και η αντιπολίτευση», εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι δεν θα δώσει διαπιστευτήρια στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε την κομματική πειθαρχία ως ένα εργαλείο για κόμματα που έχουν πράγματα να αποδείξουν, εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να αποδείξει όσον αφορά στα δικαιώματα. Από το 1983 έως σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρωτοπορία όλων των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Το κάναμε και στην προηγούμενη περίοδο. Από θέση αρχής είμαστε υπέρ μίας κοινωνικής μεταρρύθμισης αν αυτή φέρνει την ισότητα στο γάμο και διαφυλάσσει το συμφέρον του παιδιού στην τεκνοθεσία. Όμως, είναι ένα αυτό και άλλο το να έρχεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει δώσει αθρόα ρεπό στους βουλευτές και στους υπουργούς τους ίδιους, και να ελέγχει το ΠΑΣΟΚ που δεν τους λέει αν θα τους καλύψει τα ρεπό. Αυτό είναι σουρεαλισμός και αντικοινοβουλευτισμός».

Καταλόγισε προσωπική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «μετατρέπει τον διχασμό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και του κόμματός σε διχασμό της κοινωνίας». Απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα, πως είναι φιλελεύθερο κόμμα, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε δηκτικά: «Φιλελεύθερο κόμμα που ομόθυμα υπερασπίστηκε τις υποκλοπές, αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα διχάζεται. Αυτή είναι η δήθεν φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό