23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υπουργικό Συμβούλιο: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολική αλλαγή ατζέντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από τη τριήμερη μάχη της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας και τις παραιτήσεις των δυο υπουργών Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 830 ευρώ.

«Η αύξηση δεν θίγει τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζει το εισόδημα αλλά δεν βάζει σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο νέος βασικός μισθός συνεπάγεται αύξηση σε 18 επιδόματα, μεταξύ αυτών, το επίδομα ανεργίας και το επίδομα μητρότητας ενώ επηρεάζονται και οι τριετίες που έχουν «ξεπαγώσει» έπειτα από 12 χρόνια. 

Η κυβέρνηση έχει τονίσει πως στόχος είναι μέχρι το τέλος της 4ετίας ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

H αναφορά στη συζήτηση της Βουλής 

Ο Πρωθυπουργός ξεκινώντας την εισήγησή του έκανε μία σύντομη αναφορά στην τριήμερη μάχη της Βουλής λέγοντας πως οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη «χωρίς την πολιτική δημαγωγία της αντιπολίτευσης και πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και λέει την αλήθεια». 

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι διαγκωνίζονται στην τοξικότητα και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με κανένα «εξωθεσμικό κέντρο, ο καθένας στον ρόλο του…». 

Η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό Συμβούλιο 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό