16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τρόμος στον αέρα: Boeing 777 χάνει τροχό εν ώρα πτήσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κατεπείγουσα προσγείωση στο Λος Άντζελες αναγκάστηκε επιβατικό αεροπλάνο Boeing 777 την Πέμπτη (07/02), αφού έχασε ελαστικό κατά την απογείωσή του από το Σαν Φρανσίσκο.

Πρόκειται για νέο τρομακτικό συμβάν που προστέθηκε σε σειρά περιπετειών αεροπλάνων της εμβληματικής αμερικανικής βιομηχανίας το τελευταίο διάστημα, με πιο χαρακτηριστικό

A tire on a Boeing plane carrying 249 passengers and crew flew off while departing from San Francisco International Airport and landed on an empty parked car. No one was injured and the flight was diverted to Los Angeles. pic.twitter.com/xtNwKlANQf

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) March 8, 2024

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης του Μπόινγκ να πέφτει, μερικά δευτερόλεπτα αφού απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το ελαστικό αναπήδησε και η πορεία του τερματίστηκε σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRON4.

Το αεροπλάνο της United Airlines εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ιαπωνία και είχε 249 επιβαίνοντες, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία.

🚨 UPDATE: United Airlines Flight 35 from San Francisco to Osaka, Japan is now back on the ground after LOSING A WHEEL upon takeoff

The Boeing 777-222ER diverted to Los Angeles and was met by emergency crews on the runway

The falling wheel caused HUGE damage to cars and… https://t.co/9mQfrWwPN7 pic.twitter.com/1zp0pLOLkR

— Nick Sortor (@nicksortor) March 7, 2024

Το αεροσκάφος διαθέτει έξι τροχούς σε κάθε σκέλος του συστήματος προσγείωσης, ώστε να μπορεί να προσεδαφίζεται με ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τροχού, καθησύχασε.

Το περιστατικό έρχεται δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, πόρτα σε έξοδο κινδύνου στο φτερό Boeing 737 MAX 9 της εταιρείας Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα λίγο μετά την απογείωση.

Άρχισαν να διενεργούνται έρευνες από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ενώ έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής που ορίστηκε από τον εποπτικό φορέα, την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), επισήμανε κενά στους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας της Μπόινγκ.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό