20.2 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαψεύδοντας τα σενάρια πως η υγεία του βασιλιά Καρόλου έχει επιδεινωθεί, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής (26/4) ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Βρετανός μονάρχης θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, το Παλάτι φρόντισε να στείλει θετικά μηνύματα, αν και σημείωσε πως δεν θα είναι πλήρης η επιστροφή του βασιλιά Καρόλου στις επίσημες υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με το BBC, ο βασιλιάς Κάρολος θα επιστρέψει στο πρόγραμμά του την ερχόμενη Τρίτη, με μία συμβολική επίσκεψη σε ένα κέντρο θεραπείας για καρκίνο.

Παράλληλα, στα καλοκαιρινά του σχέδια περιλαμβάνονται μια κρατική επίσκεψη, όπου θα φιλοξενήσει τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας. Τις επόμενες εβδομάδες, είπε το Παλάτι, θα αναλάβει περισσότερες εξωτερικές υποχρεώσεις.

Τα νεότερα για την υγεία του

Μάλιστα, λέγεται πως ο Βρετανός μονάρχης «ενθαρρύνεται πολύ» να επιστρέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις, προφανώς για να διαψευστούν τα σενάρια για επιδείνωση στην υγεία του.

Πρόκειται για ένα μήνυμα επιφυλακτικής αισιοδοξίας από τα Ανάκτορα, αν και η θεραπεία του Καρόλου -που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο- συνεχίζεται και δεν έχει δοθεί ημερομηνία για την ολοκλήρωσή της.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενημέρωσαν για την επιστροφή του βασιλιά Καρόλου στα δημόσια καθήκοντα και την κατάστασή του, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε» για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί η θεραπεία του, ανέφερε χαρακτηριστικά το Παλάτι.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι γιατροί είναι «πολύ ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και παραμένουν θετικοί σχετικά με τη συνεχιζόμενη ανάρρωση του Βασιλιά».

Το Παλάτι έδωσε επίσης στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του βασιλιά και της βασίλισσας, η οποία τραβήχτηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 10 Απριλίου, την επομένη της 19ης επετείου του γάμου τους.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η ιατρική ομάδα του Βρετανού μονάρχη είναι «αρκετά ικανοποιημένη με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε θέση να αναλάβει εκ νέου μια σειρά από καθήκοντα σε δημόσιους χώρους».

Παραμένει αβέβαιο αν θα παραβρεθεί σε κάποιες από τις μεγάλες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες, όπως οι εορτασμοί της D-Day. Σύμφωνα με το Παλάτι, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους ιατρούς κατά περίπτωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Κάρολος δεν θα έχει ένα «πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα».

«Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από τη στέψη τον περασμένο Μάιο, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις πολλές ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό