24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τροπολογία ευρωβουλευτή στην Έκθεση για τις ευρω-αμερικανικές σχέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόταση για αντιμετώπιση, όπως υποστηρίζει, της εκροής δυτικής αμυντικής τεχνογνωσίας στην Τουρκία μέσω Ουκρανίας, στα πλαίσια της γνωμοδότησης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου για τις ευρω-αμερικανικές σχέσεις, κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης.

Ο κ. Φραγκούλης, κατέθεσε τροπολογία στην Έκθεση για τις ευρωαμερικανικές σχέσεις, κάνοντας σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η εκροή δυτικής αμυντικής τεχνογνωσίας προς την Τουρκία.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «είναι αστείο, αν δεν είναι θλιβερό, να υπάρχει εμμέσως συνέχιση της αμυντικής υποστήριξης της Τουρκίας από τη Δύση, την ώρα που γίνεται λόγος για τις κυρώσεις και μετά τις αλλεπάλληλες Εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κυρώσεις στην Τουρκία». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «την ώρα που η Δύση επιβάλλει κυρώσεις για τη μη εξαγωγή αμυντικής τεχνογνωσίας στην Τουρκία, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τη ρωσο-ουκρανική κρίση προωθεί τα συμφέροντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας». 

«Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία Bayraktar drones στα πρόσφατα επεισόδια. Οι δύο χώρες συζητούν τη συμπαραγωγή κορβετών, αεροσκαφών στρατιωτικών μεταφορών ΑΝ-178, ενώ έχουν υπογράψει τη συμπαραγωγή μηχανών κινητήρων», συμπληρώνει. 

«Η Τουρκία αναδεικνύεται σε εταίρο κλειδί της Ουκρανίας, προσβλέποντας στη συνέχιση της πρόσβασης στη δυτική τεχνολογία, παρακάμπτοντας τις αμερικανικές κυρώσεις Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA), ενώ προωθείται ως εταίρος του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση της Ρωσίας», επισημαίνει η Ελληνική Λύση. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό