24.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Τουρκία: Με υπερηχητικό πύραυλο το drone Bayraktar Akıncı

Ειδήσεις Ελλάδα

Το drone Bayraktar Akıncı, το οποίο κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας, πραγματοποίησε μια «επιτυχημένη» δοκιμή αναφέρουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα, το επιθετικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar AKINCI (TİHA), το οποίο αναπτύχθηκε από την Baykar στο πλαίσιο του προγράμματος AKINCI υπό την ηγεσία της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή βολής υπερηχητικού πυραύλου IHA-122 στη Σινώπη, τονίζεται στα ρεπορτάζ τουρκικών μέσων.

Το Bayraktar AKINCI χτύπησε τον στόχο σε απόσταση 55 χιλιομέτρων με τον νέο υπερηχητικό πύραυλο IHA-122. Εικόνες από τη στιγμή της δοκιμής του πυραύλου κοινοποιήθηκαν στο λογαριασμό της BAYKAR στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το drone Bayraktar TB3, το οποίο μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 6 ώρες, θα είναι το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που θα έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται από πολεμικά της Τουρκίας, όπως είναι το μίνι-αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, με την πτυσσόμενη δομή των πτερύγων του. Μάλιστα, η εταιρεία Bayraktar ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές για το Bayraktar TB3 στο πλοίο TCG Anadolu το 2024.

Οι δυνατότητες του Bayraktar TB3 θα αποτελέσουν σημαντική καινοτομία όσον αφορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτής της κατηγορίας. Το drone της Τουρκίας θα έχει επίσης δυνατότητα επικοινωνίας πέραν της οπτικής επαφής, ενώ θα μπορεί να ελέγχεται από πολύ μεγάλες αποστάσεις. Έτσι, θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην αποτρεπτική ισχύ της Τουρκίας, εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης-παρακολούθησης, πληροφοριών και επίθεσης με τα έξυπνα πυρομαχικά που φέρει κατά υπερπόντιων στόχων, σημειώνουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό