20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Rivian R2S πλησιάζει στην παραγωγή

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Rivian είναι μία από εκείνες τις εταιρίες που δεν έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο ακόμα στον υπόλοιπο κόσμο πέραν των Η.Π.Α. αλλά εκεί αρχίζει να καθιερώνεται ως μία βιώσιμη εναλλακτική στον κόσμο των premium αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Μαζί με την Lucid, η Rivian καθιερώνεται ως μία βιώσιμη εναλλακτική στην κραταιά Tesla και τα R1T pickup και R1S SUV έχουν αποδείξει την αξία τους στην αγορά και γίνονται ολοένα και καλύτερα καθώς η Rivian βελτιώνει τόσο τις διαδικασίες παραγωγής της (με αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα για τα προϊόντα) όσο και το λογισμικό της. Όμως η γκάμα της εταιρίας δεν έχει ολοκληρωθεί με αυτά τα δύο μοντέλα. Η Rivian ετοιμάζει την εξάπλωση της σε περισσότερο mainstream κομμάτια της αγοράς με το R2 και ο επικεφαλής της μάρκας, RJ Scaringe προχώρησε σε μία αποκάλυψη κατά τη διάρκεια διαδικτυακής “συνέντευξης”.

Ο Scaringe στήθηκε μπροστά από ένα καλυμμένο πρωτότυπο παρέχοντας μία πρώτη ματιά στο επερχόμενο μοντέλο που όπως φαίνεται είναι η SUV έκδοση του R2. Το R2S, όπως θα λανσαριστεί στην αγορά, είναι όντως αρκετά μικρότερο από το R1S αλλά διατηρεί κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου αδερφού του, όπως οι κοντοί πρόβολοι, το τετράγωνο λιτό αλλά μοντέρνο σχήμα και φυσικά, το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Σε αντίθεση με το R1S όμως, το R2S θα εξοπλίζεται με LFP (lithium-iron phosphate) μπαταρίες που έχουν χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα αλλά και χαμηλότερο κόστος γεγονός που θα συμβάλει δραστικά στο λανσάρισμα του νέου SUV σε ανταγωνιστική τιμή.

Ο Scaringe δεν αποκάλυψε τίποτα άλλο αλλά τόνισε πως η εταιρία σημειώνει προόδους όσον αφορά στην ποιότητα και τον ρυθμό παραγωγή και ότι θα είναι έτοιμη να καλύψει την αυξημένη ζήτηση ενός πιο mainstream, πιο προσιτού μοντέλου. Αν και πότε η Rivian θα είναι έτοιμη να επεκταθεί σε αγορές εκτός της Β. Αμερικής παραμένει άγνωστο πάντως, οπότε το ενδιαφέρον μας είναι καθαρά φιλολογικό σε αυτό το σημείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό