21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Epiq θα είναι το καινούργιο, μικρό και φτηνό ηλεκτρικό SUV της Skoda

Ειδήσεις Ελλάδα

H Skoda παρουσίασε το Epiq -η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από το ελληνικό έπος- ένα κόνσεπτ που μας δίνει μια πρώτη γεύση του νέου της μικρού SUV που θα είναι έτοιμο του χρόνου.

Το βέβαιο είναι πως το Epiq παραγωγής ελάχιστα θα διαφέρει από το concept και με μήκος 4,10 μέτρων θα τοποθετείται στην καρδιά της όλο και μια σημαντικής κατηγορίας των B SUV.

Το Epiq ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Vision 7S και εδώ εφαρμόζεται και στο εσωτερικό.

Η εξωτερική του εμφάνιση χαρακτηρίζεται από απλές, καθαρές γραμμές και μια νέα μάσκα που ονομάζεται Tech Desk και αποτελεί τη σύγχρονη εξέλιξη της παραδοσιακής.

Στα ιδιαίτερα στοιχεία και ο ογκώδης προφυλακτήρας, ενώ η φωτεινή ταυτότητα, εμπρός και πίσω, έχει σχήμα Τ και επεκτείνεται και στα φτερά.

Μινιμάλ είναι και το εσωτερικό με μια μεγάλη οθόνη για το infotainment στο κέντρο του ταμπλό, βιώσιμα υλικά και μεγάλους χώρους. Ενδεικτικό για αυτό τα 490 λίτρα του πορτμπαγκάζ, τιμή κορυφαία για B SUV.

Το Epiq θα είναι διαθέσιμο με δύο μπαταρίες 38,0 και 56,0 kWh, με την πιο μεγάλη να εξασφαλίζει αυτονομόα 400 χιλιομέτρων και να φορτίζει από το 10 έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά.

Ο κινητήρας θα έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ισχύ 226 ίππων, θα είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και θα εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 7,0 δεύτερα.

Η τελική του θα περιορίζεται στα 160 χλμ./ ώρα, ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τις 25.000 ευρώ πάνω κάτω.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό