18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το 2022 οι CEOs έβγαλαν 272 φορές περισσότερα από τους εργαζόμενούς τους 

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που η ακρίβεια αναγκάζει τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο να αιτηθούν υψηλότερους μισθούς για να ανταπεξέλθουν, μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των αμοιβών τους και των μισθών που εισπράττουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της ετήσιας έκθεσης Executive Paywatch του AFL-CIO. Αυτή η έκθεση παρακολουθεί την αναλογία αμοιβής CEO προς εργαζόμενο στις εταιρείες του S&P 500 με βάση τις ετήσιες δηλώσεις των εταιρειών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Από την έρευνα προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, οι μισθοί των CEOs έχουν αυξηθεί κατά 5 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο. Πέρυσι, κατά μέσο όρο, κέρδισαν 16,7 εκατ. δολάρια. Για τους εργαζομένους, αυτό σημαίνει ότι τα διευθυντικά στελέχη τους βγάζουν, κατά μέσο όρο, 272 φορές περισσότερα από ό,τι οι ίδιοι, που με τη σεριά του σημαίνει ότι ο μέσος εργαζόμενος θα χρειαζόταν πέντε εργάσιμες ζωές για να κερδίσει όσα οι CEOs του.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη δυσαναλογία ήταν στις υπηρεσίες επικοινωνίας, όπου οι αμοιβές των CEO υπερβαίνουν τους μισθούς των εργαζομένων με αναλογιά 508:1. Κατά μέσο όρο, οι CEO σε αυτόν τον τομέα βγάζουν σχεδόν 38 εκατ. δολάρια.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι σημαντικό όταν οι εταιρείες μας λένε ότι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά ή ότι δεν λειτουργεί για το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να πρέπει να δούμε τι κάνουν με τους μισθούς των στελεχών», σχολιάζει ο εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής διαπραγματευτής για το συνδικάτο ηθοποιών SAG-AFTRA, Ντάνκαν Κράμπτρι-Άιρλαντ.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 100.000 μέλη του SAG-AFTRA είναι σε απεργία με βασικά αιτήματα τους καλύτερους μισθούς και την διευθέτηση ζητημάτων που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό