18 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το νησί δίπλα στην Αθήνα που μοιάζει με Καραϊβική

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε το πανέμορφο βίντεο

Εκατοντάδες νησιά μικρά ή μεγαλύτερα, πιο κοντά ή μακριά από την Αθήνα αποτελούν καταφύγιο για τις αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές ή εξορμήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, άλλα για την ιστορία τους και άλλα γιατί κρύβουν μυστήρια ή παράξενα αξιοθέατα. Όπως το κοντινό νησί στην Αθήνα το οποίο είναι καταπράσινο, διαθέτει ένα μυστικό τούνελ και διαθέτει παραλίες που μοιάζουν με… Καραϊβική.

Αυτό το νησί, λοιπόν, βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το ακρωτήρι της Πέρδικας στην Αίγινα και ακούει στο όνομα Μονή. Είναι ένα ξεχωριστό νησί που αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας.

Η Μονή είναι, λοιπόν, το νησάκι που βρίσκεται κοντά στην Αίγινα και μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Η ιστορία του νησιού δεν είναι πολύ γνωστή σε όλους. Από το 1960 έως και το 1990, η Μονή ανήκε στην Ελληνική Περιηγητική Λέσχη. Στα μέλη της λέσχης οφείλει τον σημαντικό αριθμό άγριων ζώων που αποτελούν πλέον το οικοσύστημα του νησιού. Εκτός από το φυσικό κάλλος με το πράσινο, στο νότιο τμήμα ξεχωρίζουν τα βραχώδη σημεία στα οποία σκαρφαλώνουν ανενόχλητα αγριοκάτσικα τύπου κρι-κρι, τα οποία ξεδιψούν πολλές φορές με το θαλασσινό νερό.

Ακόμη κι αν έχεις ακούσει για την Μονή Αίγινας πιθανόν δεν ξέρεις λεπτομέρειες όπως το ότι το νησί έχει ένα μυστικό τούνελ. Στο βόρειο σημείο του νησιού από το μικρό λιμανάκι κάπου ανάμεσα στα βράχια, ξεκινάει ένα υπόγειο τούνελ, το οποίο μετά από αρκετές εκατοντάδες μέτρα φτάνει σε ένα παρατηρητήριο, το οποίο είναι κατάλοιπο των Γερμανών, με την απίστευτη θέα στον Σαρωνικό κόλπο και στα γύρω νησιά. Σήμερα ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες και είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό