25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

F1 – Ίμολα: Ο Λεκλέρ στην κορυφή με την αναβαθμισμένη Ferrari

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στη θρυλική Ίμολα.

Το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, ο έβδομος αγώνας της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε με το διάρκειας 60 λεπτών FP1. Ομάδες και οδηγοί στην ηλιόλουστη Ίμολα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αναβαθμισμένα τους μονοθέσια σε ένα αγωνιστικό τριήμερο που είναι πιθανό να αλλάξει την πορεία της σεζόν.

Ταχύτερος στο FP1 ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με την αναβαθμισμένη Ferrari SF-24. O Μονεγάσκος έκανε την ταχύτερη του επίδοση με τη μαλακή γόμα ελαστικών και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:16,990. Δεύτερος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG, o οποίος ήταν 0,104 δευτερόλεπτα πίσω από τον οδηγό της Ferrari και 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον τρίτο Κάρλος Σάινθ.

Μόνο ιδανικό δεν ήταν το ξεκίνημα του τριημέρου για τη Red Bull Racing. Οι οδηγοί της αυστριακής ομάδας δυσκολεύτηκαν με την RB20, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν ταχύτερος από τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ήταν πολύ γρήγορος στον πρώτο και στον τρίτο τομέα της πίστας όμως η ισορροπία του μονοθεσίου του ήταν τέτοια που τον οδήγησε σε δύο λάθη και εξορμήσεις εκτός πίστας.

It’s really not Max’s day so far 👀

Another quick lap goes begging as the Red Bull slides through the gravel at Acque Minerali in the dying seconds of the session#F1 #ImolaGP pic.twitter.com/CAF2KTM8gg

— Formula 1 (@F1) May 17, 2024

Στην 6η θέση ήταν ο εντυπωσιακός Γιούκι Τσουνόντα της RB, μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, ο οποίος έκανε λάθος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο. Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκαν οι οδηγοί της McLaren Racing καταλαμβάνοντας τις θέσεις 8 και 9, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο με την επίσης αναβαθμισμένη Aston Martin AMR24.

And around it goes! 🔁

Hamilton’s Mercedes spins at Acque Minerali but he escapes without damage#F1 #ImolaGP pic.twitter.com/hC7atGJcnl

— Formula 1 (@F1) May 17, 2024

Η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της μία φορά στο FP1. Ο Άλεξ Άλμπον, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Williams για πολλά χρόνια ακόμα, ήταν ο υπαίτιος της ολιγόλεπτης διακοπής. Με 40 λεπτά για το τέλος της διαδικασίας, η FW46 του αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και ο Ταϋλανδός σταμάτησε στην άκρη της πίστας χάνοντας πολύτιμο χρόνο στη συλλογή δεδομένων.

Red flag 🔴

Albon loses power and pulls off track at Acque Minerali, bringing the session to a halt.#F1 #ImolaGP pic.twitter.com/pNVU6HZfLu

— Formula 1 (@F1) May 17, 2024

Η δράση στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Εμίλια-Ρομάνια

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όσα έγιναν στο GP Μαϊάμι και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari/X



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό