16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Το να δουλεύεις με την Kate Middleton είναι απόλαυση», είπε ο Peter Fonagy και εξήγησε το γιατί

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι χαρά να δουλεύεις μαζί της, είναι ένα λαμπρό άτομο! Αυτό εξομολογήθηκε ένας από τους συνεργάτες της Kate Middleton και στενός σύμβουλός της στο Royal Foundation Centre for Early Childhood.

Ο καθηγητής Peter Fonagy, υπεύθυνος του Ιδρύματος Anna Freud για παιδιά και οικογένειες αλλά και σύμβουλος του κέντρου για τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας που έχει ιδρύσει η Kate Middleton, μίλησε για τη συνεργασία του.

«Είναι χαρά να δουλεύω μαζί της»

«Είναι χαρά να δουλεύω μαζί της, πρέπει να το πω και δεν ξέρω κάποιον που να μην χαίρεται να δουλεύει με την Kate. Θυμάμαι μια φορά που καθόταν στο τραπέζι με μερικά μικρά παιδιά και ένα παιδί τη ρώτησε ποια ομάδα υποστηρίζει. Εκείνη σκέφτηκε αρχικά αν θα απαντήσει ή όχι και μετά είπε την Chelsea. Δεν ξέρω αν είπε ψέματα αλλά ήταν η κατάλληλη απάντηση για το παιδί αυτό, μιας και φορούσε τα χρώματα της Chelsea», είπε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να της πλέκει το εγκώμιο, τονίζοντας πως αν ήταν κλινικός ψυχολόγος, θα ήταν πολύ δημοφιλής γιατί δείχνει εξαιρετικό πάντα ενδιαφέρον στη διάδρασή της με κάθε άνθρωπο που συναντά και ποτέ δεν δείχνει να αποσπάται από την κουβέντα που κάνει:

«Ως ερευνητής, θεωρώ πως το πραγματικό της ταλέντο είναι η εφευρετικότητα, έχει τρομερή φαντασία, νομίζω πως η εμπειρία της είναι σπουδαία».

Shaping Us: Η νέα καμπάνια της Kate

Η Kate αποκάλυψε τη νέα καμπάνια στήριξης των μικρών παιδιών και των φροντιστών τους με έμφαση στην ψυχική υγεία.

Η ίδια η μελλοντική βασίλισσα χαρακτήρισε το Shaping Us, ένα έργο ζωής και η πραγματικότητα είναι πως από νωρίς, ειδικάς από τότε που έγινε μητέρα, ενδιαφέρθηκε να μάθει τους μηχανισμούς που διαμορφώνουν τους ενήλικες με βάση τα βιώματά τους τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής τους.

«Νιώθω πως καταλάβαινε απόλυτα το ζήτημα της ψυχικής υγείας. Και αυτή η ενασχόληση με τα παιδιά από 0-5, με το ενισχύει τους γονείς, με το να τονίζει τη σημασία της ψυχικής υγείας παιδιών και γονιών, ήταν αυτό που ήθελε να κάνει, νομίζω πως θέλει να τονίσει το ζήτημα αυτό ως μέτρο πρόληψης και την ενδιαφέρει βαθιά. Όραμά της και μέλημά της είναι να είναι πιο υγιείς οι κοινωνίες ειδικά στο επίπεδο του πνεύματος που συχνά παραμελούμε.

Με ιντριγκάρει που την βλέπω με νέες ιδέες κάθε φορά, νέους τρόπους προσέγγισης της ανάπτυξης των παιδιών, ακούει τα πάντα, παρατηρεί τα πάντα, νοιάζεται. Την ενδιαφέρει το πώς μεγάλωσε κάθε παιδί ξεχωριστά και σκέφτεται τον τρόπο που θα προάγει την φροντίδα των παιδιών για να ταιριάζει σε όλα.

Ακόμα και στις συζητήσεις με τους ειδικούς μπορεί να τους ακούει και να απαντά», τόνισε ο καθηγητής κλείνοντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό