15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το ΝΑΤΟ θα προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα για «όσο χρειαστεί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για όσο χρειαστεί, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

«Είναι καλό που οι χώρες που έχουμε μαζευτεί εδώ, αλλά και πολλές άλλες, συνεισφέρουν ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί – παρέχοντας οικονομικά μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και τα όπλα που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία», δήωσε ο Σολτς στο καθώς έφτασε για τη δεύτερη μέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Το μήνυμα είναι: Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε –και να το κάνουμε εντατικά– για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να μπορέσει η Ουκρανία να αμυνθεί», πρόσθεσε.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία η Φινλανδία και η Σουηδία θα προσκληθούν επίσημα να ενταχθούν στη συμμαχία αφού η Τουρκία απέσυρε το βέτο της.  Τέσσερις μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανατρέποντας το ευρωπαϊκό τοπίο ασφάλειας, περισσότεροι από 40 ηγέτες συγκεντρώνονται στη Μαδρίτη για αυτό που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε μια «κομβική σύνοδο κορυφής» για το μέλλον της συμμαχίας.

Στη σύνοδο έχει προσκληθεί επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αναμένεται να μιλήσει δύο φορές, καθώς το Κίεβο πιέζει για ταχεία παράδοση όπλων από τους συμμάχους του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό