19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Τεχεράνη να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα τη Μόσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ουκρανία ζήτησε από το Ιράν «να σταματήσει να στέλνει όπλα στη Ρωσία», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κούλεμπα, σε συνέχεια των αιτιάσεων της ουκρανικής πλευράς ότι η Τεχεράνη προμηθεύει τη Μόσχα με drones-καμικάζι.

Today, I received a call from Iranian Foreign Minister Hossein Amir Abdollahian, during which I demanded Iran to immediately cease the flow of weapons to Russia used to kill civilians and destroy critical infrastructure in Ukraine.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) October 28, 2022

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι έλαβε σήμερα Σάββατο ένα ηλεφώνημα από τον Ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και ότι ζήτησε από την Τεχεράνη να σταματήσει να στέλνει όπλα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Κίεβο και τους συμμάχους του, το Ιράν  στέλνει drones στη Ρωσία, τα οποία στη συνέχεια οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν σε επιδρομές εναντίον ουκρανικών υποδομών. Το Ιράν αρνείται την κατηγορία.

«Ζήτησα το Ιράν να σταματήσει αμέσως τη ροή όπλων προς τη Ρωσία που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων και την καταστροφή ζωτικής σημασίας υποδομών στην Ουκρανία», ανέφερε ο Κουλέμπα σε tweet του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Όλες οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό